Tryk "Enter" for at gå til indhold

Have-terapi

Vi kan ikke prale af at have indrettet en terapihave, men vi kan afsløre at havearbejde er fantastisk god terapi – også i vintermånederne, hvor det ellers er gråt og kedeligt.

Flyt på landet

Vi flyttede til vores skønne gård, Nymølle, i byen Nymølle – placeret i skøn natur. Vi har skov hele vejen rundt om vores gård, hvilket er noget helt andet end vores tidligere bopæl på Nørrebro.

Det er så fantastisk!

Læs om vores farvel til nørrebro og vores flyt på landet

Det er næsten for kliché agtigt at sige, at det slet ikke kan beskrives, hvor fantastisk det er at være flyttet på landet. Sådan er det dog! Det er virkelig fantastisk!

Vi har fået en helt anden hverdag.

Da vi boede i lejlighed skulle vi altid planlægge, når vi skulle i naturen. Nu bor vi midt i naturen! At have fået en have er det rene terapi – ren terapihave.

Når vi kører hjem fra arbejde, har vi 15 minutter i Københavns myldretrafik – derefter kører vi i naturen. Når vi kommer hjem, så går vi en tur i haven, fodrer dyrene – så skal der naturligvis laves aftensmad – og derefter ender vi ofte en tur i haven igen, hvor vi lufter Toby.

Mød vores skønne hund Toby her

Og det er blot en beskrivelse af vores hverdag her i vintermånederne, hvor det er gråt, vådt og tidligt mørkt.

Weekenderne ser helt anderledes ud, der nyder vi rigtigt haven med lidt forskelligt havearbejde – eller haveterapi om man vil.

Forår, sommer og efterår – som heldigvis står for 3/4 dele af året – ser helt anderledes ud. Her er vi i haven nærmest fra vi kommer hjem og til vi går i seng…

Terapihave – Det er livet!

Der er altid noget at lave. Om vinteren er det praktiske opgaver såsom beskæring, oprydning og reparationer. Om foråret er det dyrkning, etablering og plantning af frø, grøntsager, stauder og blomster. Sommeren er vanding, høst og vedligeholdelse. Efteråret er forarbejdning, vinterklargøring og plantning af træer, buske, roser, forårsløg og meget meget mere.

Og…

Indimellem det hele, så er der afslapning i haven – dasen i hængekøjen – og mange stunder, hvor vi blot vandrer rundt i haven.

Nå ja! Også er der naturligvis alt det helt almindelige, såsom gåture i skoven, en ridetur i skoven, strand og badeture… og meget meget mere…

Tro det eller ej! Vi når meget mere, siden vi er flyttet på landet. Det er ikke bare terapi for kroppen og sindet, men også et fantastisk energi boost at flytte på landet. At flytte på landet kan kun anbefales! Vi når huset, haven, gården – og vi når stadigvæk biografture, teater, fester, hygge med venner og familie…

Det bedste ved det hele…

Det bedste ved at være flyttet på landet, det er uden tvivl stilheden og roen.

Vi nyder virkelig roen, som har sænket sig over vores liv, hverdag og weekender.

Idag er Rune fløjet til London, hvor han er på kursus med arbejdet. Toby og jeg kom sent fra arbejde og er trukket i det varme tøj – og er gået en tur i stalden til fårene, for at sidde og hygge lidt med fårene.

stald fårestald hund

Toby har lagt sig til rette i halmen. Jeg har sat mig på en halmballe og fodrer fårene med æbler – især sorte er glad for vi er i stalden. Hun er nemlig helt tosset med at blive gnubbet bagved ørerne.

kælefår får stald kælen terapihave
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *