Tryk "Enter" for at gå til indhold

Getaway to London

Sneen har dækket Danmark – Vi var taget en tur til London, for at nyde de højere temperaturer, tidligere forårstemning og tidlig forårsblomst. Nå ja, og holde en weekend i London.

Weekendtur til London

Rune har været i London på kursus sidste uge – og for at få mest ud af flyveturen dertil, så fløj jeg fredag eftermiddag over til London – og vi har nydt en skøn weekend i london.

Vi er ofte i London og nyder virkelig at komme til London! Specielt er vi glade for at tage til London her i januar og februar måned, hvor vejret i Danmark oftest er vådt og gråt. London er bare 1 måned længere fremme, temperaturmæssigt, så vi tager gerne forskud på foråret i London. Skøn tradition.

Tidlig forårsblomst

Vi blev bestemt heller ikke skuffet i år! Vintergækker – eller, som englænderne siger “Snowdrops” – stod i fuld flor, rundt i parker og haver. En herlig tidlig forårsblomst og forårsbebuder.

Fotoet fra toppen af dette blogindlæg er fra St. James Park i London, hvor vintergækkerne dækkede jorden under en smuk hængebøg. Meget dekorativt!

Nu glæder vi os endnu mere til, at vores vintergækker springer ud – de er allerede godt på vej opad jorden. Det kan ikke vare længe, før haven står dækket i vintergækker og dorthealiljer – sidst nævnte, som ofte forveksles med vintergækker. Derefter følger krokus, vibeæg, påskeliljer og derefter vil havens krukker stå dækket i tulipaner, som er en af de sidste forårsblomster.

Læs om dyrkning af tulipaner i krukker her

Som afslutning på havens tidlig foråsblomst og som den sidste af havens forårsløg, så blomstrer kejserkroner. I efteråret lagde vi en stor del kejserkroner i jorden, i et nyt anlagt bed – rundt omkring vores vandtank. Vi glæder os vildt til at se dem blomstrer. Kejserkroner er noget så smukke!

Inden vintergækkerne i haven springer ud, så kommer dog først erantis og havens mange skovanemoner. Erantis så vi også en del af i London, men de var flere steder allerede visnet ned.

forårsblomster

Skøn weekend i London

Vi havde en virkelig dejlig weekend i London. Og fik fået nogle dejlige ture rundt i London – set parkerne og besøgt flere museer. Det bedste ved weekend var dog hverken varmen, museerne eller de tidlig forårsblomst. Det bedste ved weekenden i london var – næsten – giftshoppen på Buckingham Palace. Efter at vi havde været inde og se en udstilling med billeder af den russiske Zarfamilie på Buckingham Palace, så tog vi et hurtigt kig i giftshoppen.

Og her mødte vi et corgi-heaven….

Corgi bamse hund

Bedst som vi gik og savnede Toby, så fik vi lige et blødt gensyn med vores skønne hund – i en lækker bamse udgave.

corgi bamse

Årsagen til de mange corgi bamser i giftshoppen på Buckingham Palace er naturligvis Dronning Ingrids forelskelse i netop Corgien.

Læs mere om vores Welsh Corgi Pembroke her

Ude godt – hjemme bedst. Håber på snarlig og tidlig forårsblomst i haven.

Et ordsprog lyder “ude godt, hjemme bedst”. Efter en herlig weekend i London, så glæder vi os bestemt til at komme hjem. Nu må erantis og vintergækker også snart komme af jorden. Det bliver så flot.

Flyveturen fra London til København fik dog allerede tankerne ledt mod en snarlig ferie. Vi rejser til Japan henover påsken.

Gardeners World Magasin Tidlig forårsblomst

Sjovt at den engelske haveguru, Monty Don, fra Gardners World netop kommer med en ny bog og tv-serie om japanske haver. Netop som vi kan glæde os til at skulle på ferie til Japan. Det bliver spændende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *