Tryk "Enter" for at gå til indhold

Selvforsyning, med chok!!!

Det skal ingen hemmelighed være, at vi er glade for Bonderøven, Frank Erichsen, her på Nymølle. Vi er især inspireret af hans tilgang til selvforsyning, men kan også blive CHOKEREDE over ham…

Torsdag er…

Torsdag er vi klar foran tv’et, til at se Bonderøven på DR1. Et af ugens hyggeligste programmer – godt nok aflyst forrige uge i anledning af VM i håndhold. Et VM i håndhold, som Danmark vandt. Tillykke med det!

Naturligvis skal der være plads til håndhold – trods vi foretrækker Bonderøven. Fred være med udskydelsen af Bonderøven.

Udskydelsen af Bonderøven har dog givet os en ekstra uge til at gruble over forrige afsnit i bonderøven. Vi blev nemlig ret så chokerede over Bonderøven i forrige afsnit – afsnit 3 af sæson 2019, for at være præcis.

I afsnittet talte Bonderøven nemlig om solbær og solbærbuske.

Pointen var at solbær hurtigt bliver til mange buske og dermed mange bær, hvilket Bonderøven ikke vidste, hvad han skulle stille op med. CHOK!

Dobbelt CHOK, at det fra en mand med fokus på selvforsyning, kan udtales, at det: “som regel bliver til et par poser bær til fryseren, som bliver smidt ud til foråret“. Netop fordi man ikke ved, hvad de skal bruges til.

Aflys Bonderøven

Vi kan accepetere, at Bonderøven aflyses, til fordel for håndbold. Og det på trods af, at vi ikke ser håndbold – eller på nogen måde går op i håndbold.

Vi har dog virkelig svært ved at acceptere en udtalelse, om solbær som et bær, man ikke ved havd man skal bruge til.

Af en mand, som bryster sig af at have fokus på selvforsyning, så havde vi forventet andet.

Håber ironien er forstået.

Vi tillader os at antage, at Bonderøven udemærket ved at solbær kan bruges til marmelade, saft og meget andet lækkert.

Få vores opskrift på hjemmelavet solbærsaft her

Vi tillader os også, at antage, at Bonderøven har ment, at han ikke havde tiden til at få plukket de mange solbær. Såvel som, ikke havde tiden, til at forvandlet de mange solbær til alverdens lækkerier.

Selvforsyning tager tid

Et ordsprog lyder “ting tager tid”. Selvforsyning tager især tid. Ingen tvivl om at det er langt nemmere at tage i supermarkedet og hente en liter solbærsaft – eller købe en bakke æg, pose kartofler eller alt det andet, som kan produceres i haven. Eller på en lille gård, som Kastanegården eller Nymølle.

Selvforsyning er dog en ubeskrivelig tilfredsstildelse. Det er en hobby og en livsstil – og naturligvis skal det være en prioritering af, hvad man ønsker. Er bonderøven ikke til solbærsaft, så skal det naturligvis ikke laves.

Omvendt kommer vi på Nymølle aldrig til at lave øl. Det har vi hverken passion eller ønske om – her foretrækker vi at købe de øl, som vi skal nyde.

Alting er en prioritet

Lettest er det at nå, hvad man gerne vil. Sådan er det! Og sådan bør det være – specielt i forhold til selvforsyning. Ellers bliver selvforsyning et surt job, fremfor den fantastiske livsglæde det kan være.

Vi kan tænke os, at Bonderøven og hans familie, har gang i ret så mange andre spændende projekter – fremfor solbærsaft. Hvilket vi nyder at følge i Bonderøven på DR1.

Vi er især rigtigt glade for Bonderøvens tilgang til det enkle liv med selvforsyning, liv på landet, ro, gamle metoder, gammelt håndværk og dyreliv.

Det enkle liv – med selvforsyning

I forlængelse af vores – godt nok ironiske – kritik af Bonderøven, så skal også komme en undskyld fra os. Det er først denne vinter lykkes os, at få tid til at læse Bonderøvens bog “Det Enkle Liv”. Trods den har været på markedet i nogle år efterhånden.

Virkelig en god bog! Den kan anbefales!

Specielt er det en god fortælling om selvforsyning på Kastaniegården, hvor Bonderøven bor. Præcis ligesom det er en virkelig god fortælling og beskrivelse af netop passionen for selvforsyning, som Bonderøven så tydeligt har, såvel som årsagen til denne passion.

Tak Frank! Tak for nogle skønne timer med en kop kaffe og din gode bog, denne vinter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *