Tryk "Enter" for at gå til indhold

WEEKEND!

Det er fredag aften. Martinien er hældt i glasset og vi har netop færdiggjort tegningerne til vores nye hønsehus design…. nu et blogindlæg, en aftentur med Toby – også en film i TV.

Byg selv et hønsehus – inspiration til design af hønsehus

I forlængelse af gårdagens blogindlæg om “Det Enkle liv”, livet på landet og selvforsyning – hvor vi netop fremhævede det vigtige i selvforsyning ved at gøre, hvad man gerne vil og lyster.

Læs blogindlægget om selvforsyning her

Ja! Så er dagens indlæg måske en selvmodsigelse. Vi havde nemlig ingen planer om at skulle bygge hønsehus denne vinter. Lysten til at bygge et hønsehus er nu heller ikke den største – ikke at vi ikke gerne vil, men der er andre ting vi hellere brugte tiden på nu og her.

Vi er dog i den uheldige situation, at vores hønsehus tog en flyvetur i storvejret 2 januar.

Se vores hønsehus, spredt over haven, her

Vi mangler altså et hønsehus! Og for ikke at gentage samme fejl to gange, så bygger vi selv hønsehuset denne gang.

Det forrige hønsehus blev købt. Vi vidste godt at det ikke var videre solidt, men regnede med at det holdt mere end 1,5 år.

Det gjorde det ikke. Og vi har nu været igang med at tegne vores nye hønsehus design.

Vi har været på biblioteket og finde inspiration i bøger om hønsehus design. Præcis ligesom vi har søgt en masse på nettet.

Hønsehus design

Spøjst nok, så findes der ikke rigtigt noget om hønsehus design. Der findes massevis af tekster om at bygge et hønsehus, men der findes ingen egentlig standard for et hønsehus.

Der findes heller ingen design guides til hønsehus design.

Når det kommer til hønsehuse, så er der egentligt bare frit slag – det er naturligvis også helt fint. Vi kan dog godt lige det traditionelle her på Nymølle. Og ligesom der findes et traditionelt andehus, et traditionelt kaninbur osv – ja, så var tanken et traditionelt hønsehus.

Måske det ikke findes, fordi høns førhen bare har gået frit på gårdspladser, møddingspladser – og ellers fundet et roligt sted i en stald, når det er blevet mørkt.

Hved ved? Vi har i hvert fald intet traditionalt hønsehus design kunnet finde til inspiration til vores nye hønsehus.

Vi har derfor taget udgangspunkt i, hønsenes behov – og rigtigt meget vores egne ønsker til forbedring iforhold til vores tidligere hønsehus.

Vi har naturligvis også fundet rigtigt meget inspiration i de talrige hønsehuse, som man finder på nettet ved at google hønsehus design.

Det er ikke martinien, som taler..

På trods af martini i glasset, så er det nu ikke alkohol’en, der taler. Den er skam god nok!

Den største inspiration og design hjælp til vores nye hønsehus. Den er fundet i noget så fantatisk som bondegårdslegetøj til børn.

De fleste kender dyrene fra det tyske legetøjsfirma “Schleich”. Meget naturtro dyr i alle afskygninger.

Netop Schleich’s hønsehus med hønsegård ligger til grund for vores nye hønsehus.

hønsehus inspiration

Ovenstående foto af et hønsehus med tilhørende hønsegård har været vores inspiration til vores nye hønsehus design. Vi har fået lavet en rigtig fin tegning og er nu klar til at bygge vores nye hønsehus – det bliver weekendens projekt.

Planlægningen har stået på i nogle uger. Her til aften har vi fået finpudset tegningen og nedskrevet de størrelser, som træet skal saves i – så vi skulle være klar til at tage fat i morgen tidlig med byggearbejdet.

Træet fik vi desuden leveret idag – og det er her til eftermiddags slæbt ind i garagen, hvor vi kan stå i tørvejr og arbejde.

nymølle gård på landet

Vinterprojekt

At bygge et hønsehus er et rigtigt vinterprojekt. Forudsat, at man har et tørt sted at arbejde. En garage er helt fint.

Et hønsehus behøver nemlig ikke være ret stor, så det er fint at kunne bygge indendøre – og sidenhen flytte ud.

Med minusgrader og sne udenfor, så er det desuden super hyggeligt at trække indenfor i garagen og arbejde med træ – det giver hurtigt varmen i krop og fingre.

Trods vi tidligere skrev vi ikke havde påtænkt at skulle bygge hønsehus, så glæder vi os til at komme igang i morgen med vores nye hønsehus.

Vi har fået tegnet et hønsehus, som vi er meget glade for.

Hønsehus tegning og hønsehus design

En god tegning er alt afgørende for et godt byggeresultat.

En god tegning er dog ikke blot at sætte nogle mål på en tegning. En god tegning til et hønsehus er også at minimere spild af træ. Ellers bliver det hurtigt et voldsomt dyrt projekt at skulle bygge et hønsehus selv.

Vores hønsehus skal bygges af 5 krydsfinerplader på 1220x2440mm. Det hele sættes op på et skellet af lægter – og har vi regnet rigtigt ender vi med 400x200mm krydsfinerplande i overskud.

Hønsehuset bredde, længde og højde – og sågar størrelse på grundplan og taget – er altså bestemt udfra størrelserne på krydsfinerpladerne, så de kan saves i pasende længder og give os vores nye hønsehus.

Det bliver super godt!

Vi vender også gerne retur med fotos af vores nye hønsehus – og vi deler også gerne vores tegning til vores nye hønsehus.

Lad os dog lige bygge vores eget selv. Kunne jo værre, at vi fandt forslag til forbedring, imens vi bygger 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *