page contents Tryk "Enter" for at gå til indhold

Alt godt har en ende…

Tiden for friske jordbær fra haven er ved at være slut. Sikke en høst vi har haft i år – det har været et fantastisk jordbær år i haven.

Friske jordbær – en kort fornøjelse…

Når man tænker over det, så er sæsonen for friske jordbær fra haven en utrolig kort fornøjelse. Vi spiste de første jordbær i starten af juni, hvor vi lige fik lov at smage et par bær.

Vi var 1 god uge inde i juni førend vi rigtigt begyndte at kunne høste jordbær. Siden da, har vi så også kunnet høste hver dag – og har høste i massevis af friske jordbær.

Vil ikke bruge sige vi har ædt jordbær. Vi er trods alt ikke dyr, men vi har godt nok spist utroligt mange jordbær i år – naboer har fået og alle desserter den sidste måned, når vi har haft gæster, har været friske jordbær. Naturligvis var desserten til Sankt Hans også jordbær. Det er en tradition med jordbær til sankt hans

Nu er det slut med jordbær for i år. Jeg har netop været i jordbærbedet og høste de sidste jordbær. Jeg kunne sagtens høste lidt igen om et par dage, men nettet er fjernet og nu får fuglene lov til at nyde de sidste jordbær.

jordbær planter dyrkning

I år har virkelig været et godt jordbær år. Der er både kommet vand og massevis af sol. Præcis, som jordbær helst skal have det. Vi har høstet friske jordbær fra første uge i juni og indtil nu, idag – årets jordbærsæson har varet 4 uger.

Det har været fantastisk! Virkelig lækkert med de mange jordbær.

Ikke desto mindre. Når man tænker over at jordbærbedet tager bladt i køkkenhaven 2 år i træk, så er det egentlig en temmelig kort fornøjelse med jordbær.

Etårs jordbær giver ikke ret meget. Det er først toårs jordbær, hvorfra der virkelig høstes. Derefter fjernes planterne – da treårs jordbær giver meget små bær.

Fornøjelsen er heldigvis meget stor. Og arbejdet med pasning af jordbær er ganske nem.

Ikke at forglemme – jordbær til fryseren

friske jordbær til fryser

Trods sæsonen for jordbær er kort, så må ikke glemmes at fryseren er fyldt med jordbær. Når vi høster jordbær, sorteres de små jordbær altid fra – og fryses. De små jordbær er skønne til marmelade, såvel kager.

I år er det blevet til 12 kilo jordbær til fryseren. Ikke helt tosset. 24 poser med 500 gr jordbær – klar til marmelade, jordbærgrød eller brug til desserter.

Ved hjælp af fryseren får vi strukket jordbærsonen lidt længere ud. Og trods der er tale om frysejordbær, så kan købte fryse jordbær bare ikke måle sig med friske jordbær fra haven, som er frossset ned. Det er virkelig noget helt andet. Ikke mindske fordi jordbærene får lov at blive modne på planten.

Ikke at jeg ved, hvordan jordbæravlere modner deres jordbær, men røde er de købte jordbær i hvert fald ikke. I hvert fald ikke moden røde, som de jordbær vi høster fra haven.

Med sæsonen for friske jordbær fra haven ovre, så kommer snart tiden for sommerhindbær. Hindbærbuskene er allerede ved at stå med modne bær, så det varer ikke længe førend vi skal igang med at høste hindbær – først og fremmest til fryseren, da vi mest af alt bruger vores hindbær til desserter. Især hindbærmarmelade.

Imens hindbærsæsonen er igang, så spiser vi dog massevis af friske hindbær på vores havregrød – lækkert!

Hindbær
Hindbærrene er snart plukkemodne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.