Tryk "Enter" for at gå til indhold

Så der træ…

Det tog sin tid, men nu det leveret. Vores træ til højbede til køkkenhaven – vi bruger lærk, da det er billigt og har en lang holdbarhed.

Højbede i køkkenhaven

I år skal køkkenhave anlægges. Vi har allerede været godt igang med at planlægge indretning af køkkenhavens bede – det bliver flere højbede, siden om siden.

Læs om anlæg af køkkenhave her

Vi er også allerede igang med anlæg køkkenhaven. Har fået lavet bede til krydderurtehaven – lavet med kant af sten omkring.

Se krydderurtehaven her

Nu har vi fået leveret plankerne til højbede, så juli skal bruges på at få lavet højbede til køkkenhaven. Det bliver rigtig godt. Levering har af træ har taget lidt længere tid end forventes, pga. hele corona situationen. Nu det kommer – og vi glæder os til at komme videre med køkkenhaven.

Træ til højbede

Når det kommer til at bygge højbede til grøntsager, så er valg af træ afgørende i forhold til holdbarhed.

Trykimprægneret træ vil være det mest holdbare. Trykimprægneret træ i køkkenhaven dur bare ikke, da der afgives gift fra træet til jorden, som sidenhen kan optages i grøntsagerne. Ikke lækkert!

Vi har valgt lærk, som træ til vores højbede. Gran kunne også være en løsning, men er noget dyrere – og holdbarheden er nogenlunde den samme for lærk og gran. Endnu bedre havde robinie været – eller egetræ – hvor holdbarheden nemt er 30 år. Egetræ og Robinietræ koster, så også bare, kassen.

Lærk koster nærmest det samme, som trykimprægneret træ. Holdbarheden er 10-15 år – har lov at håbe på længere. Men skal vi skifte vores træ til højbede om 10 år og igen 10 år senere, så vil det stadigvæk være halvpris af robinietræ til højbede.

Det er selvfølgelig ikke den ideelle løsning at tænke, at skulle bygge nye højbede om 10-15 år. Pris har dog også en betydning. Meget kan også ske på 15 år. Måske er vi færdige med dyrkning af køkkehaven og har fået andre interesser – Det tvivler jeg nu på. Men måske er der andre og smartere dyrknings teknikker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *