Hjemmelavet tomatsauce, tomatpure eller tomatsovs – kært barn har mange navne, men uanset navnet skal bruges MANGE modne tomater. Tomater modner løbende, så vi fryser tomaterne ned – før vi laver hjemmelavet tomatpure.
Kategori: Mad & Spisekammeret
Hjemmelavet mad smager bedst! Det mener vi i hvert fald på Nymølle. Og vi elsker mad.
Derfor forsøger vi også at lave alt vores mad selv.Vi bager vores eget rugbrød. Vi bager vores egne kager. Og med en stor køkkenhave fyldt med grøntsager, så laver vi også rigtigt mange grøntsagsretter til fryseren.
Vi henkoger og sylter også rigtigt mange grøntsager fra vores køkkenhave.
Læs mere om vores køkkenhave her
Vi henkoger og sylter også mange frugter og bær, som vi henter i skoven eller fra vores frugthave.
Vores frugthave forsyner os også med store mængder frugt til æblessaft, såvel som frugt til at lave saftevand. Vi elsker solbærsaft og laver hvert år en stor portion solbærsaft. Fra vores læhegn omkring vores marker høster vi i foråret mange hyldeblomskærme, som vi forvandler til hyldeblomssaft.
Det er fantastisk lækkert at have hjemmelavet saft til saftevand, når det er vinter og det hele udenfor er mørk og koldt. Så kan man trylle lidt sommersol og varme ind i en kold januar måned med et glas koldt solbærsaft fra egen have.
Læs mere om vores frugthave her
Her kan du læse alle vores indlæg om hjemmelavet mad, hjemmelavet saft, hjemmebagt kage og hjemmebagt brød. Vi vil også dele rigtigt mange opskrifter på alt det vi laver, bager, sylter og henkoger. Så læs med her på bloggen og bliv inspireret til at lave hjemmelavet mad :-) Det smager bedst!
Når køkkenhaven BUGNER med grøntager her i august, så er der ikke noget bedre at lave end hjemmelavede pickles. Smager skønt til salat, kødretter og uundværlig i hjemmelavet remoulade.
Forlæng sæsonen med grønne asparges ved at lave syltede grønne asparges – det er virkelig lækkert til salat, henover sommeren, efteråret og vinteren.
Når det er højsæson for rabarber her i juni, så kan vi kraftigt anbefale at lave rabarbersaft. Vores opskrift på rabarbersaft gøres i saftkoger, men man kan også uden…
Vi dyrker MANGE hvidløg. Gemmer hvidløg tørrede, henover vinteren. Når foråret kommer, så begynder hvidløg at spire – dermed tid til at nedfryse hvidløg og lave syltede hvidløg i olie til sommerens salater.
Yep! Man kan fryse surdejsbrød. Jeg vælger at komme surdejsbrød i fryseren før bagning – så jeg bare kan tage op, bage og servere friskbagt surdejsbrød. LÆKKERT!
Surdejsbrød er noget så populært. Mærkeligt nok ser jeg sjældent omtale af surdejsrugbrød – eller bare hjemmebagt rugbrød. Og det er nu ellers noget af det nemmeste at bage selv… Vi spiser ikke andet en hjemmebagt rugbrød.
Kanelbullar og kanelboller lyder måske ens. Der er dog stor forskel på svenske kanelbullar opskrift og klassiske danske kanelboller – også kaldet kanelsnegle. Min favorit er uden tvivl de svenske kanelboller.
ELSKER tærte. Hjemmebagt tærte er det bedste – og nu haven bugner med overflod af modne pærer, så er de tid til at lave fyld til pæretærte. Nemlig syltede pærer, så jeg kan bage pæretærte senere på vinteren – eller til foråret eller måske henover sommeren… YEARH!
Drivhuset er tømt for sidste tomater. De sidste sommerkartofler er gravet op. Perfekt anledning til at lave små kartoffelpandekager med laks og peberrod.