Tryk "Enter" for at gå til indhold

En skjult skat – gemt, bagerst i haven

Næppe alle der vil se det, som en skat, at finde en bunke store sten. Det er det for os! Haven har allerede mange sten. Disse sten, skal bruges til trædesten til haven.

Ingen planer er helt sikre

Vi er glade for planer – både haveplaner, bedplaner og arbejdsplaner for havens opgaver.

Ikke altid lige til at se – eller gennemskue. Noget af det første vi lavede for haven var dog en haveplan. Her er bede, stier og de overordnede linjer for haven planlagt.

Haveplanen holder vi os meget til, som vi arbejder frem i haven. Det er netop haveplanen, som giver os frihed til at kunne skabe haven i etaber – fremfor at lave det hele på én gang, som er den normale fremgangsmåde for at anlægge en have.

Medmindre man ligefrem droppe alt om planer, og skaber sin have med tiden – og som ideer og behov opstår.

Bedplaner laver vi løbende, som vi anlægger et nyt bed – udfra haveplanen. Martin fortalte for nyligt om nyeste bed – det lilla staudebed med sommerfuglebuske.

Se bedplan for lilla staudebed

Det bliver et temmelig stor bed. Størstedelen af planerne er klar til at komme i jorden. Andre planter bliver leveret i løbet af de næste par dag. Dernæst skal der plantes, men der er pludselig opstået en ændring til bedplanen.

Sten til haven

Ændringen til bedplanen opstod efter vi pludselig fandt en større bunke sten, bagerst i haven – eller rettere sagt i et fjernt hjørne på en af markerne.

Hidtil har her været krat og højt græs. Krat er fjernet og vinteren igennem er græs og ukrudt forsvundet – og har gjort bunken af sten synlig.

Der er tale om temmelig store sten, som hver og en er fine flade – eller i hvert fald har en fin flad side.

Kort sagt. De mange store sten er perfekt, som trædesten rundt i det store nye staudebed.

Trædesten til haven

Kommer til at kræve en del ekstra arbejde at få lavet en sti af trædesten i bedet.

Det kommer til at kræve en del arbejde bare at få transporteret stenene ind i haven. Det er dog ikke første gang vi flytter store sten – eller rettere sagt, at Martin gør. Martin har allerede bygget flere stensætninger og stendiger i haven.

Vi har faktisk allerede temmelig mange sten i haven.

Nu kommer der flere i form af trædesten, som skal skabe en lille sti igennem det nye store bed.

Trædesten til haven er en super løsning for at skabe en nem passage rundt i et stort bed.

Måske ikke for at der skal laves en “sti” eller “vej” igennem bedet, men for at give mulighed for at komme ud i bedet – med den fordel, at det letter lugearbejde, spredning af gødning og beskæring af bedets planter.

Planen er at placere de store sten, som trædesten, igennem bedet, så vi nemt kan komme ind og klippe buksbum, såvel klippe roser. Både buskbom og roser vil løbende igennem sæsonen skulle klippes og roserne gødes. Med trædesten til haven, så slipper vi får at træde jorden.

Kat solbader sandbader

Indtil videre er den eneste, som nyder bedet, katten. Det store bed ligger i solen, så jorden bliver hurtigt varm. Det nyder katten til støvbadning og solbadning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *