Tryk "Enter" for at gå til indhold

Succes med stiklinger af roser

Roser er dyre. Skal der bruges mange roser, så er stiklingeformering af roser en nem og billig måde til at skabe mange roser.

Stiklingeformering af roser

I forlængelse af gårdagens blogindlæg om bekæmpelse af ukrudt, så har jeg idag været i haven og fjerne ukrudt i køkkenhaven. Altså de bede, hvor vi ikke har fået dækket jorden af med jorddække.

Læs om lugning af ukrudt her

I køkkenhaven har jeg blandt andet luget det bed, hvor jeg har stiklinger af roser – altså er ved at dyrke nogle nye roser, fra andre gamle roser.

Stiklingeformering stiklinger roser formering dyrkning

Det var efteråret 2021 at jeg fik taget en masse stiklinger af roser – og begyndte et større projekt med stiklingeformering af roser. Mere præcis en masse roser til forlængelse af en rosenhæk vi har.

Læs om at tage stiklinger af roser her

Allerede sommeren 2022 var der god vækst i stiklinger – og de døde blev sorter fra. Nu lidt mere end 1 år efter jeg begyndte, så planterne ved at være rigtig fine. Til marts klippes planterne ned, som man ville gøre med nye roser i haven.

Læs om beskæring af roser her

Samtidigt graves roserne op og pottes op i hver deres potte, hvor de får lov at vokse større i løbet af 2023. I hvert fald indtil november eller december 2023, hvor planterne skal plantes ud i haven på deres endelige vokse plads.

Igen foråret 2024 klikker jeg planterne godt tilbage, som er kutyme for nye roser i haven. Først fra 2025 får planterne kun en let trimning, for at forme planten, fjerne alt dødt og sikre en stærk plante.

Så ja, det tager tid med stiklingeformering af roser. De er dog ganske gratis, så tålmodigheden er det hele værd. Og som det ser ud nu, så får jeg 22 gratis roser – ikke tosset ud af 30 stiklinger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *