Tryk "Enter" for at gå til indhold

Rosernes fest

Nu starter sommerens blomstring – med massevis af smukke roser i haven. Nydes skal især Harlow Carr, som netop er tilføjet til havens roser.

Juni er tid til smukke roser

Når det skal handle om roser, så er det næsten fjollet at starte med pæoner. Ikke desto mindre, så skal først nævnes pæoner. Helt præcis silkepæoner.

Er man vild med roser – som vi er – så må man næste også være vild med pæoner.

Når havens silkepæoner står på sit højeste, så titter de først roser frem. Ikke mærkeligt at englænderne ofte planter pæoner og roser sammen.

Det er da også tanken med vores nyanlagte rosenbed, som vi tidligere har nævnt flere gange her på bloggen.

Roser skal dog ikke have konkurrence det første par år. Kritist er den først sommer, hvor roser ikke må klemmes i bedet. Netop derfor venter vi også med at plante pæoner i det nye store rosen bed – det kommer senere.

Tanken er at lave et bed med den kendte pæon “Sarah Bernard” og den allerede plantede rose “Harlow Carr”.

Hæk af roser

Det er egentligt ikke et bed med roser vi har anlagt, men starten på en hæk af roser. Der er plantet 30 engelske roser i efteråret.

Læs om planting af roser her

Siden roserne er plantet, er der sket meget. Roserne har fået en let beskæring, der er tilført jorddække af hestepærer og roserne er allerede gødet flere gange.

Læs om pasning af roser her

Sidste tiltag er, tilførslen af et jorddække bestående af græs. Græsset holder på fugten i jorden, så roserne ikke tørrer ud – græsset hjælper desuden med at kvæle ukrudt, så roserne ikke skal kæmpe med ukrudt.

smukke roser
Første rose er sprunget ud – mange flere er på vej.

Det vigtigst med nyplantede roser er nemlig at give dem tid. Smukke roser får man ikke bare fra dag til dag, men det tager tid.

Allerede nævnt, men gentager. Den første sommer – gerne de første to somre – må roser endelig ikke klemmes af omkring voksende planter, da det vil hæmme væksten gevaldigt.

Før man rigtigt kan nyde et rosenbed, rosenhæk eller blot en enkelt rose, så skal man altså først og fremmest væbne sig med tålmodighed. Lad rosen få god plads i starten, derfter kan roser fint konkurrere med stauder, løgvækster og andet i haven.

Massevis af smukke roser

Eftersom det tager tid at få en rose til at vokse til – og det kræver en del arbejde at få succes med roser – så er det også værd at have fokus på valg af roser.

Mange tager blot på planteskolen og vælger en rose, som passer i farven. Det er selvfølgelig en måde at gøre det på, men måske det er bedre at tage lidt tid – og undersøge, roserne nærmere.

Og samtidigt undersøge vækst, såvel som blomstring – og ikke mindst planlægge, hvor rosen skal plantes.

Der er helt sikker massevis af smukke roser. Vildt mange!

Drømmen med vores rosenhæk var netop en væld af roser med duft. Vi var igennem flere muligheder, men efter at have læst nærmere om Harlow Carr, så var vi ikke i tvivl. Og de mange knopper som rosen har, allerede, fortæller om et godt valg.

Harlow Carr er nemlig ikke alene en længe blomstrende rose, med en fantastisk duft. Harlow Carr er også en virkelig voldsomt rigtbærende rose – planten sætter utroligt mange roser.

Det glæder vi os til at nyde!

Rosenhækken ser måske ikke ud af meget hæk endnu, men om et par år – når roserne har taget fat – så skal det nok blive et tæt krat af rosengrene, som hver især vil bære utroligt mange smukke roser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *