Tryk "Enter" for at gå til indhold

Ny affaldsordning, flere skraldespande og endnu en skraldespandsskjuler i hækken…

Vi skulle have plantet lidt mere hæk ved indkørslen. Nu laves også endnu en skraldespandsskjuler i hækken – til en ekstra mange nye skraldespande…

Affaldssortering og flere skraldespande

Et ordsprog lyder: “Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget”. Og jeg er da – helt sikkert – vældig glad for at vi endelig kommer igang med affaldssortering, også her i kommunen.

I København, hvor vi tidligere boede, var vi vældig godt igang med affaldssortering. Da vi flyttede på landet, så havde vi pludselig kun en papirsæk. Utroligt, sådan en forskel der kan være fra kommune til kommune i Danmark.

Vi var nu ellers godt igang med affaldssortering her på matriklen. Vi sorterede i garagen og kørte på genbrugspladsen. Det slipper vi så for nu, da kommunen er kommet op i gear – og vi har fået indført affaldssortering. Dejligt!

Jeg skal dog samtidigt være ærligt. De mange skraldespande, som vi pludselig skal have på matriklen, dem er jeg ikke glade for. Det pynter jo ikke ligefrem med sådan en hær af containere.

Indtil videre har vi haft de nye skraldespande stående i garagen. Der er fint plads og det fungere, som sådan fint nok – udover vi konstant skal køre frem og tilbage. Ulempen er dog, hvis vi får afhentet skrald en fredag – og er kørt på weekend. Så kan skraldespanden stå og råbe, at her ingen er hjemme. Nej tak!

I min verden, så er affald nu også noget der bare skal køre – ikke noget vi, flere gange ugentligt, skal være involveret i… i form af at køre skraldespande frem og tilbage.

Derfor skal vi have lavet en form for skraldespandsskjuler. Vi har det allerede til vores nuværende skraldespande til dagrenovation. Nu skal vi så have lavet sammen system til pap, glas, metal, bioaffald, plast og papir. Derfor lægges nu, yderligere, 3 store fliser ved indkørslen.

skraldespandsskjuler skraldespand fliser

Fliserne er overskud fra en gammel terasse, som er fjernet. Det er desuden ved at være noget tid siden, at jeg fik placeret fliserne – så græsset under fliserne er gået ud. Helt perfekt.

Læs om fliser til skraldespand her

Skraldespandsskjuler i hæk

Måske ikke alle, som vil kalde et par fliser en skraldespandsskjuler. Sådan som fliserne ligger der på græsset, så er der nu heller ikke ret meget skjul over det. Pointen er dog at der skal plantes hæk omkring fliserne, således at fliserne er gemt væk i hækken.

Okay! En decideret skraldespandsskjuler er det måske ikke ligefrem. Udfra den gængse opfattelse af, hvad en skraldespandsskjuler er.

De fleste tænker formentligt et eller andet skur eller bræddebeklædning uden tag, når de tænker skraldespandsskjuler.

Et par fliser med hæk omkring gør dog jobbet. Og spørg man mig, så er det en ganske nydelig løsning. Langt pænere end de hersens kasser af brædder, som bygges omkring skraldespande.

Bevars her kan selvfølgelig ses fronten, da der er åbent indtil skraldespandende. Skraldespandende står dog ikke sådan direkte til fuld skue, men er gemt væk i et indhak i hækken. Når hækken vokser til, så bliver det rigtig godt.

Vil man have skraldespandende gemt helt væk, så kunne man jo plante en række hæk foran også – med åbning i den ene ende, så skraldemanden kan komme til og hente skaldespandende.

Hækplanter som skraldespandsskjuler er desuden en ganske billig løsning til at få gemt de grimme skraldespande væk. Hækplanter koster ikke alverdens, fliserne er en rest fra en terasse – ellers koster sådanne store fliser nu heller ikke en bondegård.

Lægning af fliser til skraldespand – og skraldespandsskjuler

fliser skraldespand lægning

Fliserne har ligget på græsset i nogle uger. Dermed er græsset gået ud, hvilket hjælper betydeligt på arbejdet.

Efter fliserne er flyttet til side, så er det desuden ganske tydeligt at se, hvor fliserne skal lægges. Med en spade stikkes ud, og det døde græs graves væk. Derefter graves ud, så der er til 5-7 cm sand.

Efter sand er kommet på, og gjort i vatter, så er det blot at få lagt fliserne igen. Ganske nemt.

fliser skraldespand lægning

Voila! Nu er der plads til skraldespandende ved vejen. Næste skridt er at få fjernet græsset omkring fliseren, hvor der skal plantes hæk – og senere på måneden, så kan der plantes hæk.

Læs om plantning af bøgehæk her

fliser skraldespand skraldespandsskjuler lægning hæk plantning

Det ser ikke ud af meget på nuværende tidspunkt. Der er heller ikke ret meget skraldespandsskjuler over det, endnu. Men bare vent. Når der først er plantet hæk, så bliver det super!

Skraldepanden kan nemt hente vores affald. Vi slipper for at kigge på de grimme affaldsspande. Og vi kan sortere vores affald, uden at skulle køre på genbrugspladsen. Alle er glade.

Vigtigst af alt, så bidrager affaldssortering til genbrug og korrekt håndtering af affald – hvilket er til stort gevinst for miljøet. Læs mere om gevinsten for miljøet ved affaldssortering her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *