Tryk "Enter" for at gå til indhold

Det er REN forårsstemning…

Allerede meget glad for det nye plantebord til haven – specielt skønt er det at erfare, at et plantebord giver mulighed for endnu flere krukker i haven. Planter til næste år er allerede igang!

Plantebord fra Claus Dalby

Der skal ingen tvivl være om, at jeg henter stor inspiration hos Claus Dalby – den dygtige havemand og haveskribent fra Århus. Og nu har jeg langt om længe fået fat i plantebord fra Claus Dalby.

Man behøver ikke være fan af Claus Dalby. Man kan blot have fulgt lidt med i hvad Claus Dalby går og laver, for at vide at han er vildt med krukker. Og laver nogle fantastiske opstillinger med krukker i flere højder og niveauer. Det er netop hertil de nye planteborde skal bruges.

De er helt fantastisk geniale. En solid jern ramme, hvorpå der lægges en flise. Simpelt og nemt. Jeg har fire planteborde – et enkelt plantebord måler 40X40 cm. Højden er på 60 cm og kan købes hos Bilka.

Køb Claus Dalby plantebord til haven her

Plantebord

Den største glæde ved et plantebord – eller fire, som der er her – er at jeg allerede har erfaret at jeg nemt kan have endnu flere krukker med tulipaner og forårsløg.

Læs om tulipanløg i krukker her

Jeg skal nu også nok få brugt det nye plantebord senere på sæsonen. I første omgang skal de dækkes med krukker fulde med forårsløg – især tulipanløg. Jeg er helt tosset med tulipanløg.

Forårsblomster og tulipanløg

Det er helt i rette tid, at det nye plantebord er blevet leveret. Løgene vælter op af krukkerne – og trænger til at komme ud i haven og få noget sol.

tulipanløg forårsløg forspiring

Siden november har krukker fyldt med forårsløg stået i stalden. Her er specielt mange krukker med tulipanløg, men også krokus, påskeliljer og hyacinter.

Ens for opdækningen på de nye planteborde er, at farverne er holdt i gul – den rigtig kraftige påskegule farve.

Desuden er her pyntet med primula og stedmoderblomster. Primula planterne er af arten Veris og drevet frem i krukker. Gøres nemt ved at overvintre krukkerne indendøre på en lys plads. Stedmoderblomsterne er købt på planteskolen, men mon ikke jeg skulle forsøge at så mine egne til næste år. nu må vi se.

plantebord krukkehave

Godt ser det allerede ud. Jeg er ganske godt tilfreds. Og hele herligheden kan ses fra husets køkkenvindue og hver gang vi går ned af trappen fra første sal. Skønt.

Nå ja! Også står opdækningen ved havelågen til hoveddøren, så enhver gæst kan lige får lidt forårsstemning inden de banker på.

Om et par uger skal krukkerne med alle de pink og lilla tulipanløg også flyttes ud i haven. Det er dog senere tulipanløg, så fint at vente lidt endnu med at få dem frem i haven. Skal også lige have ryddet pladsen foran huset, hvor vi har vores egentlige krukkehave.

Læs om krukkehaven her

Opstillingen her på det nye plantebord er blot for at skabe lidt forårstemning ved hoveddøren.

Altid plads til forbedring

Nævnte tidligere at fordelen ved et plantebord er at der er plads til flere krukker. Og med fare for at lyde skuffet over mit nye plantebord – det er jeg bestemt ikke. Jeg mangler blot flere krukker, til at kunne gemme planteborden helt væk.

Til november skal der helt sikkert lægges flere gule tulipanløg, så der kan lavet en “etage” mere foran plantebordene – så plantebordet bliver helt dækket af tulipaner.

Tænker at jeg må have fat i en flise til foran plantebordet. Så der laves endnu en “etage” til krukker, så der bliver jorden, flisen og plantebordet – altså tre etager med krukker. Når så tulipanerne vokser frem, så vil der være en hel bakke af tulipanløg.

Kan allerede se det for mig. Det bliver FANTASTISK! (Ikke mindst fordi jeg får plads til flere tulipanløg – gik jeg nævnt, at jeg elsker tulipanløg?)

2 Kommentarer

 1. claus dalby
  claus dalby 7. februar 2020

  Kom lige ind på jeres side igen; denne gang fordi, jeg søgte på David Austin. Så hyggeligt, at I kan bruge ‘mine’ planteborde. Det ser godt ud.

  De bedste hilsner fra Claus

  • Martin - Nymolle1900
   Martin - Nymolle1900 9. februar 2020

   Tak, Claus! 😀

   Vi er virkelig glade for dine planteborde! Meget…

   Vi kunne dog godt bruge et bord i 30 cm højde 😉 Har allerede været på udsalg og købe krukkerne dertil – så er klar til at udvide opsætningen betydeligt næste år 😀

   KÆMPE tak for din hilsen. Vi er super glade for at du kigger 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *