Tryk "Enter" for at gå til indhold

Apropos tidlig julegave…

Og endnu engang i form af levering af træer fra vestjylland. Skulle næsten tro, at vi er ved at lave en vestjysk ghetto her på Nymølle…

Levering af træer til haven

I forlængelse af gårdagens blogindlæg om gaven fra min mor – i form af flere skønne træer til haven – har jeg netop haft besøg af Tobias fra Jespers Planteskole.

Læs gårdagens blogindlæg her

Tobias kom med levering af vores træer, som jeg har bestilt til haven. Helt præcist til den japansk inspirede del af haven, som vi er ved at anlægge omkring vores nye vandhul.

For god ordens skyld, skal det siges, at dette blogindlæg IKKE er betalt eller aftalt med Jespers Planteskole. Jeg er blot utroligt glad for den service, som Jespers Planteskole yder – Specielt når det kommer til levering af træer, som ikke lige er til at have med i bilen. Prisen er altid 98 kr for levering, dejlig billigt. Bedst er dog det ENORMT store udvalg af planter hos Jespers Planteskole, hvilket jeg har omtalt i et tidligere bloginlæg her – læs min anbefaling af Jespers Planteskole her

Levering af træer fra Jespers Planteskole skete i deres flotte varebil, hvor der passes godt på planterne hele turen fra vestjylland til os her i Nymølle, på sjælland.

levering af træer jespers planteskole

Sikker levering af træer fra Jespers Planteskole

Det kan måske virke lidt mærkeligt at købre træer fra en planteskole i vestjylland, når man bor på sjælland. Specielt fordi vi har rigtig flotte havecentre lige omkring os – det har vi virkelig! Jespers planteskole har bare et virkelig stort og flot udvalg.

Jeg er desuden fra Holstebro og haft min gang helt fra åbning af Jespers Planteskole, så det er ganske nærliggende for mig at handle der. Og kan kun på det kraftigste anbefale det! Altid god service og kvalitet.

Udvalget var dog det afgørende i situationen her. Skulle nemlig bestilles flere forskellige sorter af Japansk Kirsebærtræer, som NATURLIGVIS hører sig til i en japansk have.

Endnu en fordel ved at handle hos Jespers Planteskole, som virkelig skal fremhæves i forbindelse med levering af træer og større planter til haven. Jespers Planteskole leverer i egne biler. Det er altså bare noget andet, end et tilfældigt fragtfirma.

Jespers Planteskole kører kun med planter, så chaufføren ved at de skal passes ekstra på. Det er bare mega ærgerligt, når man får leveret et træ eller busk og flere grene er knækket. Det har jeg aldrig oplevet med Jespers Planteskole, ligesom de er gode til at placere planterne forsvarligt og praktisk – f.eks. i skygge på en solrig dag.

Endnu en lille ting, som godt nok ikke har noget med sikker levering af træer, at gøre. Blot endnu et bevis for at det er chaufføren, som ved de kører med planter. Tobias, som var chauffør denne gang, fik ved levering sagt et “Nyd blomstringen til foråret”. Det er da bare en herlig kommentar, som varmer hos en haveentusiast, når der nu er bestilt japanske kirsebærtræer.

Nå! Ikke mere ros til Tobias ellers Jespers Planteskole, for denne gang, om levering af vores træer. Lad mig nu komme til, hvad vi har fået leveret – trods jeg vist allerede har afsløret det.

Japanske kirsebærtræer til haven

Dybt umoderne er det vist allerede her i Danmark – hvorfor det passer fantastiske til en mormorhave, som vi er ved at lave.

Japanske kirsebærtræer var vildt moderne i 90’erne og starten af 00’erne, sådan er det ikke længere.

Naturligvis også derfor vi har haft lidt problemer med at finde et varieret sortiment af japanske kirsebærtræer, såvel levering af træer har taget tid. Flere skulle først bestilles hjem.

Samme gælder det med japanske haver. De er heller ikke længere moderne, hvilket er enormt syndt. Vi var i japan forrige år, hvor vi oplevede blomstring af de mange Japanske kirsebærtræer, som er overalt i japen. Og vi blev endnu engang bekræftet i at en del af haven skal have et japansk inspireret tema.

Første etape er allerede lavet i form af vores havedam. Nu skal plantes til med japanske kirsebærtræer omkring – helt præcis 8 træer, i 3 forskellig sorter.

Fordelen ved at vælge forskellig sorter er først og fremmest at skyde blomstringen, så det hele ikke er overstået på et par uger. Med forskellige sorter får vi desuden forskellige nuancer af pink.

Japanske kirsebærtræer kommer også i hvid, trods mange ikke ved det. Vi holder os dog til de pink nuancer.

Træerne plantes tæt på den ene side af havedammen, så der laves en kirsebærskov – og ved blomstring vil det skabe en pink sky i trækronerne. Skal nok blive godt, når træerne vokser til.

2 Kommentarer

 1. Anne Lise Juncker
  Anne Lise Juncker 21. november 2020

  Det blir bare så smukt,skønt at være jeres heldige genbo.

  • Martin - Nymolle1900
   Martin - Nymolle1900 23. november 2020

   Tak, Anne Lise – hvor er du skøn… og i lige måde. Dejligt med jer, som nabo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *