Tryk "Enter" for at gå til indhold

Forårsblomst med duft- og farvekraft

Ikke mange forårsblomster dufter – det gør dog hyacinter. En klynge af hyacinter i haven eller i en krukke giver en ubeskrivelig skøn duft.

Hyacinter i haven

Samtidigt med at jeg ønsker en rigtig skøn påske fra Martin og jeg, så vil jeg også lige vise et billede af vores hyacinter i haven – eller rettere sagt vores hyacinter i krukker.

Er de ikke skønne?

Flot pink farve og dækket af blomster på hele stilken. Og duften. Duften kan slet ikke beskrivelses.

Inden længe får vores hyacinter i krukker selsskab af en masse blomstrende tulipaner – de første er begyndt at blomstre, men inden længe bliver der et blomsterflor her på opstatsen.

Hyacinterne er lagt i krukken tilbage i november – samtidigt med at vi lagde alle havens forårsløg i krukker.

Læs om forårsløg i krukker her

Når det kommer til hyacinter i haven, så er man nødt til at købe nye løg – hver år – hvis man vil have tæppe blomster på stilken, som på billedet. Til krukkerne køber vi nye løg. Efter blomstring, så planter vi hyacinterne ud i haven – og trods blomstring ikke er ligeså overdådig, så er den flot. Og duften er ligeså intens…

Vi har efterhånden mange hyacinter i haven. Det er skønt at bevæge sig rundt i haven og få duftindtryk.

hyacinter tulipaner i haven

Generelt er haven virkelig bare fantastisk smuk her i foråret. Især de “færdige” staudebede – det sidste vi planter i et bed er nemlig forårsløg. Og når et bed er færdigt, så lægges massevis af forårsløg.

Tulipaner i haven

Vi har især mange tulipaner i haven, men også mange påskeliljer og andre skønne forårsløg.

En af de forårløg, som står flot netop nu er havens mange vibeæg – tror der er lagt 500-600 vibeæg. De er fantastisk skønne, som de står helt sarte.

forårløg i haven

Foran huset – som vist på billedet ovenfor, tidligere – er det dog tulipanløg, som er i fokus. Bemærk krukkerne med tulipaner i baggrunden lilla og pink løg. Bedene foran har pink tulipaner.

Tidligere har jorden været dækket af hvide krokus. Nu er det start tid til tulipanerne blomstrer. De første er på vej. Om et par uger vil hele bedet være dækket af tulipanløg. Det bliver smukt.

Vi leger dog lidt med ideen at lægge en masse pink hyacinter i bedene – med tiden bliver hyacinter i haven dog ikke så tætte (som nævnt), men mon det vil gøre så meget. Hvis der er mange. Vi leger med ideen. Normalt har vi dog plantet hyacinter i haven i små gruppe hist og her, hvor de står lidt skjult.

Nye hyacinter, som er helt tætte, er nu engang flottest. Men at lægge nye løg i et staudebed hvert eneste år, det bliver også et stor arbejde. Så skal det være, så skal det være med accept af løgene ikke er helt så fantastisk smukke året efter.

hund forårsløg stensætning græs
Toby nyder forårssolen i en skyggefuld plads – siges en hund ikke ser farver, Toby ligger dog oftst her.. foran det pink tulipanbed.

Rigtig god påske 🙂

2 Kommentarer

  1. Anne
    Anne 13. april 2020

    Tak i lige måde kære naboer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *