Tryk "Enter" for at gå til indhold

En af de vigtiste opgaver…

Når det kommer til pasning af roser, så er det vigtiste – for flotte roser – at huske gødning af roser.

En fast opgave, til hver måned….

Mange har den opfattelse at roser kræver meget arbejde. Nogle mener ligefrem, at roser er besværlige. Personligt har jeg den opfattelse, at roser er en af havens nemmeste planter.

Der er næppe nogen plante i haven, som er mere skemalagt, end pasning af roser.

Pasning af roser kan næsten beskrives – ganske enkelt – ved tre opgaver:

  1. Beskæring af roser
  2. Gødning af roser
  3. Deadhead roser – vi har ikke rigtigt noget dansk ord, men oversat betyder det at fjerne afblomstrede roser.

Hver eneste opgave følger et fast skema. Beskæring af roser gøres i det tidlige forår, når den hårde frost er ovre.

Læs om beskæring af roser

Gødning af roser gøres hver måned fra april – og med sidste gødning i juli.

Deadhead af roser – altså fjernelse af afblomstrede roser – gøres løbende, eller som minimum efter første blomstring (slut juni).

Hver og en af opgaverne er vigtige, men den vigtigste opgave er nu nok gødning. Manglende beskæring eller fjernelse af døde blomster skal roserne nok kommer over – og blomstre fint, uden. Gødning er dog virkelig afgørende for en flot sæson med roser.

Gødning af roser

Når det kommer til gødning af roser, så er det nok den mest skemalagt. Gødningen starter i april – i Danmark passer det fint med 15 april. Derefter er det bare at sætte kryds i kalenderen også hver eneste måned – til og med juli – give lidt gødning ca. 15. i måneden.

Gødning af roser

Det er hurtigt gjort. Der skal nemlig ikke meget gødning til. 1/2 -1 spsk er ganske rigeligt pr. rose. Gødningen strøes blot omkring rosen – ca. 15 cm fra stammen.

Roser pasning klipning gød

Med en rive, rives gødningen ned i jorden. Samtidigt en fin anledning til at luge omkring roserne. Gødning af roser bør gøres på en dag med udsigt til regn – ellers bør der vandet efterfølgende.

gødning af roser

Fik jeg nævnt, at det er hurtigt overstået? Vi har vel efterhånden 50-60 roser rundt i haven. Tog mig knap 1 time at få gødet, revet, luget og givet vand.

Nu skal alting ikke gøres op i tid. 1 times arbejde for at give gødning til havens roser, det er dog en ganske hurtig opgave – og virkelig en af de opgaver, som belønner sig MANGE gange.

I forhold til valg af gødning, så er der mange mærker. Vi plejer at bruge gødning fra hornum til roser. Det fungerer ganske fint. Og en sådan spandfuld gødning rækker fint til en hel sæson til havens mange roser.Det gjorde den i hvert fald sidste år – måske ikke helt i år, hvor der er komme 20 roser mere in i haven. Kan aldrig få for mange roser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *