Tryk "Enter" for at gå til indhold

Alt godt har en ende…

Mandag startede med minus 3 grader. Dermed er det slut med blomstring for georginer i haven. Nu det tid til opgravning, rengøring og vinteropbevaring af knoldene for vinter.

Vi troede, at vi slap…

Vejrudsigten havde varslet nattefrost lørdag til søndag. Det fik vi ikke. Vi troede derfor at vi havde været heldige og undsluttet nattefrosten her i start oktober – så havens Georginer kunne nydes lidt længere tid.

Vi vågnede dog mandag morgen til et kedeligt syn. Og temmelig koldt vejr.

Søndag havde ellers været en fantastisk skøn solskinsdag. Intet, som tydede på at natten skulle bringe nattefrost. Slet ikke minus 3 grader.

Havens georginer stod slatne og kedelig. Vi havde fået frost natten til mandag. Kedeligt!

Georginer blomstring frost

Trods man ved, at det kommer., så er det altid kedeligt. Vi har virkelig haft stor glæde af vores georginer i år. Sikke et blomsterflor vi har haft i haven.

Georginer i krukker

Georginer i krukker, som står langs husmuren, har det heldigvis fortsat godt. De står også mere i læ for vind og vejr – og vigtigst bedre beskyttet mod nattefrost.

Dejligt vi kan nyde georginerne i krukker lidt længere tid.

Læs om Georginer i krukker her

Georginer blomstring

Blomstring af Georginer begynder fra slytningen af juli og fortsætter indtil frosten sætter ind. Får georginer frost, så stopper blomstringen – og der skal ikke meget frost til, førend bladene også bliver helt slatne.

Det var, hvad skete for vores Georginer i haven – denne mandag morgen.

Vi kunne selvfølgelig have smidt en fiberdug over georginerne i haven. Det kunne have beskyttet mod et par minusgrader, så vi kunne nyde blomstring af Georginer i havensbede lidt endnu.

Nu kom frosten dog pludseligt og uventet.

Omvendt, så er der også noget rart ved at få ryddet op i haven. Og om vi graver georginer op nu – eller venter et par uger. Det gør jo ikke den store forskel. Knoldene skal jo op af jorden og rengøres, tørres og gemmes for vinteren.

Læs om opgravning af Georginer her

Georginer blomstring

Opgravning gik nemt, mandag eftermiddag. De opgrade georginer sorteres i farver. Derefter klippes toppen af georginerne, de rengøres og lægges til tørring.

Om et par dage pakker vi knoldene og sætter dem til vinteropbevaring.

Læs om vinteropbevaring af georginer her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *