Tryk "Enter" for at gå til indhold

Vinder næppe nogen designpris

Jeg ved, at det ikke er det smukkeste espalier jeg har bygget omkring åbningen til vores køkkenhaven. Det er nu heller ikke et espalier, men blot et stativ til at lave en bue i vores hæk – lidt anderledes, kreativ hækklipning.

Kreativ hækklipning

I Danmark har vi ikke rigtig tradition for den store hækklipning – i hvert fald ikke den mere kreative hækklipning, som det har tradition i England.

Jo jo! Vi klipper da hæk i Danmark. Det bliver dog oftest den firkantede hæk, langs vejen og i skel mod naboen. Vi har ikke rigtig tradition for de store udskejelser og kreative løsninger med vores hækklipning.

Jeg synes dog, at det er mægtig flot. Jeg er faktisk vældig glad for hæk. Jeg har da efterhånden også snart temmelig meget hæk, her i haven.

Læs om plantning af hæk her

Nu har jeg fået ideen at lave en bue i vores hæk – en slags portal indtil vores køkkenhaven, igennem hækken.

hæk engelsk hækklipning høj

Inspirationen er den enormt flotte takshæk, som ses på ovenstående foto. Sikke et kunstværk, men alligevel helt “simpelt” – det er jo bare en husgavl, som danner rammen om åbningen i hækken.

Stativ til at lave bue i hæk

Om det er det rigtige at gøre, ved jeg ikke. Jeg har aldrig lavet en bue, portal eller anden kreativ løsning i en hæk.

Det vildeste hækklipning jeg har været ude i, er kugleklipning af buksbom. Hvilket nu ellers nok er svært nok i sig selv – når altså man ønske en flot rund kugle.

Jeg tænker dog at jeg er godt på vej med mit stativ omkring hækken. Ikke det smukkeste det ved jeg. Nu skal det også kun holde en 3-4 år, indtil jeg har fået hækken buet ind over åbningen.

bue i hæk klipning hækklipning åbning

Stativet ser måske temmelig stort ud, men er lavet sådan at det skal stå udenpå hækken – for lettere at kunne fjerne stativet, når hækken har nået den rigtige størrelse.

Det er specielt i toppen, henover havelågen til køkkenhaven – altså buen i hækken – hvor jeg får behov for stativet, så jeg kan binde toppen af hækken ned på stativet.

Jeg tænker det nok skal blive godt. Nu forsøger jeg i hvert fald.

espalier med fuchia ampler hængekrukker hængende blomster krukker

Med mit stativ til at lave en bue i vores hæk, så har vi pludselig fået et espalier i haven. For at pynte det lidt, så har jeg hængt ampler med fuchia op. Det skal nok blive pænt, når de vokse til – og skjuler de plastpotterne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *