Tryk "Enter" for at gå til indhold

Idag er en ekstra god dag

Netop fået leveret vores nye flotte blomster piedestal til udendørs i haven – en klassiske inspireret krukke på fod. Glæder os til at få den sat op i haven.

Blomster krukke piedestal til udendørs

Nok svært at se på fotoet. De forskellige dele skal lige samles. Men i stil med vores skønnefuglebad, så har vi fået en klassisk krukke på piedestal til haven.

Klassisk inspireret i hvert fald. Den er helt ny produceret. Endnu meget (læs hæslig) hvid. Ved dog fra vores fuglebad at det kun handler om nogle uger, så får krukken patina og bliver flot.

Krukken er købt hos HavensKunst.dk – som har agenturet i Danmark på Haddonstone, som producerer fantastisk lækker haveudsmykning til haven.

Havekrukken på piedestal har vi fået i hvid, præcis som vores fuglebad.

fugle bader fuglebad

Ovenstående foto af vores fuglebad skal I lige se. Det er så skønt med sankt hans urt omkring og tre skovspurve, som bader. Simpelthen så glad for det fuglebad. Siden opsætning, så har det dog fået en ny flot plads.

Flyttet til bedet med pink tema. Og i cirkelbedet med sankt hans urt er kommet en hvid Magnolia.

Årsagen til flytning af fuglebadet handlede om at vi efter at have fået renoveret stuen, har fået spiseplads et nyt sted. Og vi savnede simpelthen at kunne spise morgenmad, frokost og aftensmad, alt imens vi nød fuglenes plasken.

Fuglebadet er pludselig ikke længere centrum, men blevet en del af et bed. Det fungerer faktisk rigtig godt. Måske endnu bedre faktisk.

hvornår klippes stauder ned pasning staudebed staudebedet

Ovenstående foto er fra i januar, hvor Martin var igang med at klip stauder ned.

Læs om beskæring af stauder her

Nedenstående foto er fra i foråret sidste år, hvor tulipaner totalt dækker den pink have – fuglebadet kan lige skimtes imellem tulipanerne i baggrunden. Glæder os vildt til at haven ser sådan ud igen, snart. Nu er haven temmelig kedelig, trods haven langsomt begynder at vågne op.

tulipaner have blomster mange

Rabarberklokke

Nu vi var ude og flotte os med lækkerier til haven, som disse haveskulpturer fra Haddonstone virkelig er, så faldt vi også for to lækre rabarberklokker.

Har faktisk allerede et par stykker. De er dog i terracotta og tåler ikke frost. Så egentlig helt tosset materiale til en rabarberklokke, som netop skal stå ude i februar og marts, når der endnu er risiko for frost.

En rabarberklokke bruges til at drive rabarber til tidligere modning. Det er super smart! Super nemt og skønt at kunne hente rabarber i haven flere måneder tidligere end ellers.
Læs om drivning af rabarber her

Vores gamle rabarberklokker bruges derfor mest som staffage i køkkenhaven. De er allerede efter et par års brug ved at være helt møre – og skal ikke flyttes ret meget rundt med, førend de flækker og skåres. ØV!

Nå! Ingen bekymring om det mere. Nu har vi to ekstra flotte rabarberklokker fra Haddonstone – også købt hos HavensKunst.dk. Og de får næppe i stykker. Ligner godt nok at de er lavet af terracotta. Det er dog beton – en yderst stærk beton, som tåler at stå ude 365 dage om året. Og kun bliver smukkere og smukkere, des mere de står ude og tager patina.

Rabarberklokkerne fås i mange forskellige farver. Vi overvejede om vi skulle have dem i hvid, ligesom den blomster krukke piedestal til udendørs i haven. Vi valgte dog terracotta, da det bare passer bedre til en køkkenhaven – og det er netop i køkkenhaven at rabarberklokkerne skal være.

Det er ren luksus med sådanne rabarberklokker. Man kan sagtens bare bruge en sort spand henover ens rabarber. Det er dog ikke særlig pænt. Og det må da gerne være lækkert – også i køkkenhaven.

Robotplæneklipper

Dagen kunne nærmest ikke blive bedre, alene med levering af de fine ting fra HavensKunst. Vi har dog også netop fået leveret vores nye robotplæneklipper.

Martin har netop været i haven og fået den sat op. Super nemt med kabler rundt langt bedene, så nu kan foråret bare komme – så græsset kan begynde at gro. Vi er klar, til at ligge på havesofaen og nyde vores nye havekrukke – alt imens “vi” klipper græs.

Vi har godt nok brugt mange timer på at klippe græs de sidste år. Vi har dog været ved at anlægge have, så installation af en robotplæneklipper gav ikke mening – når der kort efter skulle ændres og flyttes kabler, da nye bede skulle til.

De først par år brugte vi 2-2,5 time med plæneklipper flere gange om ugen. Nogle vil sige det er tosset, men vi nød det nu faktisk – vi kan godt lide at klippe græs.

Med Ingrids tilføjelse til familien, så er tiden bare ikke længere til den slags opgaver. I hvert fald ikke, når vi også har massevis af andre haveprojekter – og dem har vi nok af.

For 2 år siden fik vi konverteret 2000 kvadratmeter græsplæne i frugthaven til vild have – med nogle fine stier igennem. Det har været helt fantastisk. Og pludselig fik vi skåret 1-1,5 time af arbejdet med at klippet græsset.

Læs om anlæg af vild blomstereng her

Nu fjerner vi yderligere 800 kvadratmeter græsplæne. Vi har endnu en del græsplæne, som skal klippes. Dog ikke mere end jeg tænker vi kan klare det på 30-45 minutter. På sigt er planen at også her skal hjælp til af robotplæneklipper. Vi er dog slet ikke færdig med anlæg af blomsterbede i denne del af haven.

Det er vi egentlig heller ikke, hvor robotplæneklipperen nu skal arbejde. Nu tager vi dog en pause på nogle år – førend vi ændrer noget i denne del af haven, hvorfor robotplæneklipperen kan få ro. Og på sigt kan denne robotplæneklipper flyttes til at klippe stierne i den vilde have.

Kort sagt. En virkelig god dag her på Nymølle – Glæder os vildt til den kommende sæson.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *