Tryk "Enter" for at gå til indhold

Klargøring til dyrkning af tidlige rabarber

Vil man have meget tidlige rabarber, så skal man igang med drivning af rabarber. Kan gøres med en spand, men noget flottere med en flot klassisk rabarberklokke.

Rabarberklokke til drivning af rabarber

Jeg afslørede det allerede igår. Vi har anskaffet to MONSTER lækre rabarberklokker til køkkenhaven – til at kunne dyrke meget tidlige rabarber.

Læs gårdagens blogindlæg her – og læs om vores nye lækre haveskulptur til haven.

rabarberklokke drivning af rabarber klokke dyrkning tidlige høst

Nu er de to rabarberklokker kommet ud i køkkenhaven – og står henover vores to meget tidlige rabarber. Vi har flere forskellige rabarber, men de allertidligste rabarber er dem vi bruger til drivning.

Andet giver bare ikke mening. Tosset at købe en sen sort og søge at få den til at give rabarber tidligere, så kan man bare købe en tidlig rabarber og ikke gøre noget. En tidlig rabarber giver helt uden arbejde rabarber i maj.

Ved drivning af rabarber, så kan man få rabarber allerede i marts. Det kræver dog virkelig en indsat.

Her på matriklen er vi lykkelige over at kunne høste rabarber allerede i starten af april.

Førend jeg forklarer om drivning af rabarber, så lad mig dog lige omtale de smukke rabarberklokker.

De er lavet af det engelske firma Haddonstone, som laver nogle fuldstændig fantastiske produkter – kunstgenstande vil jeg næsten sige – til haven.

I Danmark er det Havens Kunst, som forhandler produkterne. Tjek dem endelig ud. De har så mange lækre varer, at man kunne købe sig fattig…

www.HavensKunst.dk

Haddonstone er lidt dyrt, men det er kvalitet. Vi har faktisk allerede – havde vil jeg sige – to rabarberklokker. Uden at nævne og pege fingre, så er de købt i et dansk supermarked med B…

Har været glade for dem, men de var lavet af terracotta – og holder altså ikke til at være ude, når det er frost. Og det er netop på dette tidspunk, at en rabarberklokke skal bruges. Her i februar, marts og april – for at kunne høste tidlige rabarber.

Nå! De gamle er kasseret. Nu har vi to nye, som nok skal holde. De fleste vil nok bare sige at haddonstone er haveskulptur i beton. Det er dog ikke helt korrekt, da Haddonstone er lavet i kalksten, blandet med beton. Uanset hvad man siger, så tåler disse rabarberklokker at være ude 365 dage om året – og samme gælder det for alle Haddonstone haveskulpturer til haven.

Se lige nogle detaljer. Selv låget har en fin lille ananas, som håndtag. Det er da kærlighed for detaljen.

Haddonstone rabarber klokke

Drivning af rabarber

Jeg har faktisk allerede sidste år lavet et blogindlæg om drivning af rabarber – læs det her

I år gør jeg dog lidt mere ud af det. Ganske enkelt i håbet om at kunne høste endnu tidligere rabarber.

rabarberklokke drivning af rabarber klokke dyrkning tidlige høst

Vil man virkelig høste meget – meget – tidlige rabarber, så skal man fylde op med hestemøg på jorden omkring ens rabarberklokker. Og dernæst dække med halm. Måske jeg forsøger det engang, men nu prøver vi blot med halm.

Jorden er dækket af 15-20 cm halm. Desuden er der kommet en håndfuld halm ned i hver rabarberklokke – for også at skabe lidt ekstra varme der.

Lad mig forresten lige tilføje. Vent med at placer en rabarberklokke henover en rabarber, førend rabarberen selv har brudt overflade. Der skal altså være vækst over jorden. Ikke meget, men bare lige lidt. Se nedenfor, som mine rabarber så ud, førend jeg kom rabarberklokke henover.

rabarber tidlige drivning dyrkning høst

Herefter er det blot at vente. Med det smarte låg i rabarberklokkerne, så kan jeg nemt tjekke hvordan væksten går. Dog ingen grund til at kigge de næste par uger. Nu skal planterne bare have ro.

Forresten. Det er muligt at drive rabarber til tidlig høst uden brug af rabarberklokke. En spand kan sagtens bruges. Sørg dog for at vælg en spand med god dybde, da rabarber hurtigt bliver lange – når de først begynder at vokse.

Men… en rabarberklokke er altså noget lækrere. Siger det bare. Det er luksus, men har vi ikke også brug for det?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *