page contents Tryk "Enter" for at gå til indhold

Hemmeligheden er: Køb hos avlerne

Mange pene at spare ved at køre direkte fra avlerne i holland. Og med indløb af billige tulipaner, så er der råd til mange flere tulipaner til haven. Herligt!

Køb af billige tulipaner

Må indrømme at jeg har haft lidt betænkeligheder ved at lave dette blogindlæg. Specielt i en tid, som denne – tænker coronavirus og den store fokus på at handle lokalt, såvel støtte sine lokale butikker.

Rune og jeg får dog rigtig mange mails om hvor vi køber billige tulipaner.

Det er næppe nogen hemmelighed, for enhver der følger med på bloggen, at vi – især jeg – er meget glade for tulipaner og forårsløg.

Og til alle mails vi modtager, så skriver vi da gerne, hvorfra vi køber billige tulipanløg. Noget andet er dog at smide en guide online på bloggen. For ja, vi skal støtte vores lokale forretninger – især vores gartnerier.

Imidlertid lever vi i en global verden. Supermarkeder – og planteskoler – sælger også massevis af varer fra udlandet. Fremfor at købe lokalt.

Nå ja! Og for de, som ikke ved det. Google er opfundet, så med lidt søgning på nettet kan enhver finde forhandlere af tulipanløg i udlandet. Det var sådan vi kom igang… med vores stor indkøb af billige tulipaner.

Min pointe er nok bare. Husk at køb lokalt også. Det gør vi – og trods vi bestiller størstedelen af vores forårsløg fra holland, så smider vi temmelige mange penge hos vores lokale gartner for tulipanløg alligevel.

Ikke altid Rune helt ved det, så tys-tys. Der sker dog – næste hvert år – at jeg liiiige mangler lidt løg til en krukke. Eller jeg liiiige falder over en ny og smuk sort. Og jeg nyder virkelig at komme på planteskoler. Får altid massevis af inspiration – og får testet om dankortet endnu virker.

Derfor, kommer nu, mit forslag til køb af billige tulipaner – købt direkte fra avlerne i holland, så vi skærer de mange fordyrende salgsled væk.

Tulipanløg fra holland

tulipanløg i jorden

Når der skal købes tulipaner til haven, så er der MANGE penge at spare ved at købe direkte fra avlerne i holland. Vel at mærke, så skal der handles temmelig mange løg for at få billige tulipaner.

Skal der kun købes 8, 10, 20 løg af samme sort, så kan det ikke betale sig at købe i Holland. Fragten skal jo også tages med. Mange forhandlere sælger desuden kun i mindste størrelser af 50, men skal der virkelig tales om billige løg, så skal der købes 100, 250 eller 500 løg.

Prisen i danmark for et tulipanløg er nemt 4-5 kroner. Nogle gange – ved de specielle sorter – meget dyrere. Ved køb direkte fra avlerne koster tulipanløg knap 1 krone.

Når det kun handler om én pose eller tre – altså 8-20 løg – så er det billigere at købe i Danmark. Og trods løgene er noget dyrere pr. stk, så findes også forhandler af billige tulipaner i Danmark.

Anbefales skal Solbakkens Blomsterløg – som har et rigtig flot udvalg også af de mere sjove og anderledes løg. Og til virkelig gode priser af danske standarder. Næsten halvpris end planteskolerne.

Nævnes skal også Bilka. Især, når bilka køres deres opstart salg – og sjovest, når de kører deres slutspurt-salg. Så kan det virkelig betale sig at kigge tulipanløg hos Bilka.

Skal der bestilles større mængder løg, så kan anbefales fluwel og bulbi – begge er avlere at tulipaner i holland. Sidste nævnte har desuden oversat website til dansk og har rigtig gode beskrivelser af alle tulipaner og forårsløg.

Salg af billige tulipaner

Når der skal købes tulipaner i holland, så handler det dog om at være i god tid. Salget starter allerede i slutningen af foråret, når avlerne ved hvad de har af løg – og som salget skrider frem, og løg bliver udsolgt, så forsvinder tulipanerne fra de forskellige webshops.

Så for det største udvalg, så skal tulipaner fra holland købes allerede i april og maj. Personligt passer det mig fint, da jeg dermed også allerede er ved at “designe”. Sker dog at jeg i løbet af juni eller juli får langt endnu en bestilling, hvis nye bede opstår henover sommeren.

Indskyder dog. Når det kommer til anlæg af bede, så husk at forårsløg er det SIDSTE der lægges. Stauder, roser, buske osv skal være plantet og etableret – førend forårsløg lægges. Ellers ender det med at alt løg rodes rundt og smadres af for meget gravning.

Vil ikke vise alle de mange nye sorter, som jeg har købt hjem i år. Det blev dog til 23 forskellige sorter af tulipaner i år – noget mere end normalt. Dertil kommer mange forskellige andre typer af forårsløg.

Langt de fleste af de nye tulipanløg skal i krukker. Og pynte ved vejen, hovedingangen og langs huset – samme med alle de mange tulipanløg, som jeg i forvejen avler til krukker. Jeg genbruger jo netop alle løg, år efter år. Læs om avl af tulipanløg her

Glæder mig allerede til foråret! Især til de nye smukke tulipaner jeg har købt. I år skal der især eksperimenteres med de sorte tulipaner.

Sorte tulipaner til haven

Indrømmet. Sorte tulipaner er ikke for alle. Helt kul-sorte er de nu heller ikke – de er mere meget mørk lilla. Har i forvejen allerede én sort tulipan – Queen og Night. Og trods sorte tulipaner lyder specielt, så fungerer de FANTASTISK som kontrast til andre tulipaner.

Tanken er at lave en opsætning med alle fire sorte tulipaner, sammen med flere hvide og kraftig lilla.

Tænker det bliver godt. Fungerer det ikke, så prøver vi noget nyt næste år – måske orange kunne være sjovt. Nu jeg tænker, så har jeg heller ikke så mange orange tulipaner…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *