Tryk "Enter" for at gå til indhold

Miljørigtige, billige og ekstra sunde planter…

Barrodsroser er næsten som et kinderæg for voksne – eller rettere sagt haveentusiaster – tre skønne fordele i en og samme ting.

Plantning af barrodsroser

For de, som ikke er vokset op med kinderæg – eller bare ikke arbejder med børn til dagligt – så lad mig lige præcisere den med at barrodsroser er ligesom kinderæg.

Kinderæg er chokolade, overraskelse og leg – alt sammen i ét stykke slik. Om man er for den slags markedsføring, lader vi ligge for nu. Det er sådan de markedsføres, og det er derfor de elskes.

Barrodsroser er ligesom kinderæg, tre fordele i én og samme plante – til sammenligning med de pottede roser, som sælges hele året rundt på planteskoler.

Eneste fordel ved roser i potter er da også netop, at de kan sælges og plantes hele året rundt. Når vel at mærke, at man kan grave i jorden.

Lad det hurtigt blive sagt. Barrodsroser bliver ligeså hurtigt en stor rose, som pottede roser. En barrodsrose blomstrer ligeledes den første sommer og får ligeså mange, skønne og flotte blomster. Pasning og pleje af en barrodsrose eller en rose købt i potte er fuldstændig den samme. Ingen forskel der.

Den helt store forskel på en rose i potte og en barrodsrose er at barrodsroser KUN plantes i vintersæsonen – ideelt i slut november og start december. Er det til at grave i jorden, så er januar og februar dog også helt fint.

Læs om planting af barrodsroser her

Fordele ved plantning af barrodsroser

Til sammenligning med roser i potte, så har barrodsroser tre ekstra fordele. Virkelig gode fordele, som virkelig er værd at tage med i tankerne ved planting af roser.

Den helt store fordel er prisen. Barrodsroser er billige.

Med tanke på alt fokus på miljø, så er barrodsroser et mere miljørigtigt vald. Rosen er ikke pottet op i en plastik potte, ligesom forsendelse er LANGT nemmere og mere miljørigtig – der kan sendes langt større mængder af barrodsplanter end der kan af roser i potte.

Endeligt, så giver plantning af barrodsroser oftest en langt sundere plantet – planten kommer i hvert fald hurtigere fra start.

En barrodsrose plantes direkte i jorden, dermed tilpasser rødderne sig lyn hurtigt plantestedet. Modsat roser i potter, som allerede gror i jord og pottet – måske rødderne allerede er klemt, beskadiget eller mistrives efter en lang sæson på planteskolen.

Af egen erfaring, så kan jeg i hvert fald kun opfordre til valg af en barrodsrose fremfor roser i potte. Ingen tvivl om hvilke af vores roser, som har det bedst i haven – det er uden tvivl de roser, som vi har plantet som barrodsplanter.

Salg af barrodsplanter og billige roser

Salget af barrodsroser er allerede godt igang. Martin og jeg har netop bestilt 18 nye roser til haven.

Ingen overraskelse at det naturligvis igen-igen er planter fra David Austin. Vi begge elsker engelske roser. Og trods David Austin – desværre – er gået bort i 2018, så fortsætter firmaet. Heldigvis! Læs om David Austin her

De nye roser skal plantes i to nye bedre, som jeg netop arbejder på at grave fri for græs. Roserne leveres med posten, slut november. Også skal der plantes roser.

Vi har bestilt direkte fra David Austin, men flere danske planteskoler sælger også David Austin roser – nogle forhandler vist også barrodsroser. Udvalget er – naturligvis – størst direkte hos producenten.

Bestil David Austin Roser her

Endnu en fordel ved at bestille barrodsroser fra David Austin er at produktion og levering sker med fokus på miljøet. Levering sker f.eks. i kompostbare poser. Det er da virkelig sejt!

Selv deres rosenkatalog leveres i en kompostbar pose.

rosenkatalog roser barrodsroser

Det synes jeg er helt fantastisk! Tal om et firma, som er sit ansvar bevidst. At det tilmed er fantastisk sunde planter, som leveres – for ikke at tale om fantastisk smukke roser – skal naturligvis også fremhæves.

Har kun godt at sige om levering fra David Austin. Deres hjemmeside er desuden enormt overskuelig – inddelt efter duft, farve og hvad man ellers måtte ønske.

For god ordensskyld. Dette blogindlæg er IKKE sponsoreret af David Austin Roser, trods jeg vist fik lavet lige vældig reklame. Jeg er blot virkelig begejstret for engelske roser. Jeg elsker formerne på roserne, den lange blomstring og den fantastisk skønne duft.

Engelske roser er netop kendetegnes ved blomstring hele sæsonen og ved deres duft. Lever fuld op til kendetegn!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *