Den helt store glæde ved dyrkning af tomater er alle de skønne farverige varianter af tomater. Nå ja! Også smagen, naturligvis. Farverne gør dog noget ekstra lækkert ved en frisk tomatsalat.
Tomatsalat opskrift
Næppe nødvendigt med nogen egentlig opskrift på tomatsalat. Jeg vil i hvert fald hellere komme med den opfordring, at man prøver sig frem.
Hovedingrediensen er nem nok, rigeligt med tomater. Og sørg gerne for at vælg tomater i forskellige farver, da det bare gør ekstra meget for en tomatsalat.
Derudover kan man tilsætte nærmest alt. Løg er lækkert, måske frisk hvidløg – eller skal det være en mere børnevenlig udgave, så kan jeg også kraftigt anbefale agurt eller squash.
Dernæst er det nærmest kun fantasien, som sætter grænser i forhold til krydderier. Idag har jeg lavet en udgave med basilikum og en marinade med lidt citron, honning og olie.
Men man behøver nu heller ikke marinade, men husk altid at krydre – specielt med salt, da det virkelig fremhæver smagen af tomater. Men ellers er peber og lidt sukker også godt.
Hjemmebagt focaccia
Intet er bedre som supplement til tomatsalat end foccacia. Og hjemmebagt foccacia er bare det lækreste – desuden super nemt at bage foccacia.
Jeg satte en dej igang igår, og idag har jeg et super lækkert friskbagt foccacia.
Idag har jeg lavet en simpel version af focaccia. Blot tilføjet olivenolie og groft salg. Smager himmelsk.
Har man ekstra mange tomater og mangler ideer til brug af tomater, så brug tomater som fyld på focaccia. Det gjorde jeg forrige uge. Også super lækkert
Få opskrift på nemt focaccia her
Nu vi er ved at tale brug af tomater fra køkkenhaven, så kan jeg også kraftigt anbefale tomatsuppe – hvortil hjemmebagt focaccia virkelig også går super godt.
I løbet af de næste dage får jeg høstet massevi af tomater fra køkkenhaven og begynder at koge tomatsuppe, som henkoges i ovnen på patentglas. På den måde har vi nem og hurtig aftensmad til henover vinteren – som desuden smager himmelsk.