Tryk "Enter" for at gå til indhold

Den perfekte sommerdrink

Varmen har ramt Danmark – og der er dømt hedebølge. Perfekt vejr til at slubre lækre sommerdrinks i skyggen.

Vejr til sommerdrinks

Med de høje temperaturer, som vi har haft idag – og har haft de sidste 4 dage – så er vi virkelig kommet i gang med at lave lækre sommerdrinks.

Nå ja! Og selvfølgelig spises der massevis af is, såvel som lækre sommerdesserter. Igår fandt vi en god klassiker fra barndommen frem igen – MUMS – den smagte!
Få opskrift på lækker sommerdessert her

Ikke alle er blevet lige gode, men sådan er det når der eksperimenteres – kan ikke alt blive godt.

Denne lækre sommerdrink skal dog lige deles. Virkelig lækker. Allerede et hit hos os.

Kan vist godt afsløre, at vi allerede har drukket et par stykker. Ikke idag, men i løbet af de sidste ugers sommerferie. Idag blev den lavet igen. Og fik taget foto… I skrivende stund, så er drinken dog drukket og aftensmaden spist. Nu nydes blot den lavere temperatur, før sengetid – og der slappes af på terassen imens der skrives et lille blogindlæg…. Måske man skulle lave endnu en sommerdrink, at afslutte dagen på.

Navnet på den nye sommerdrink må komme senere. Det nu heller ikke så vigtig, hvad den hedder – lækker er den. Og ganske nem at lave.

Består af frosne jordbær – for virkelig at give kulde – dertil tilsættes rose og danskvand.

Opskrift på sommerdrinks

Har næsten allerede afsløret opskriften. Jordbær, rose og danskvand. Ganske nemt.

sommerdrinks frozen jordbær drink

Det hele hældes i en blender. 5-6 jordbær pr. person. Og 1 dl. rose – eller hvidvin – og 1 dl. danskvand (narturligvis pr. person).

Husk! Frosne jordbær fra køb skal koges – medmindre de er danske. Fleste frosne bær kommer fra polen, hvor der er andre regler om gødning – hvorfor der kan være kolibakterier på bær. Vi dyrker egne jordbær, vasker før vi fryser og ved derfor at vores frosne jordbær er helt rene.

Det hele blendes. Hældes i et stort hvidvinsglas – og voila, så er der serveres.

Den hurtige har gættet, at det er en temmelig let sommerdrink – ikke meget alkohol. Og det er dejligt, så kan man nemt tillade sig at tage to…

Faktisk bør sommerdrinks ikke indeholder meget alkohol. Og det er bare lækkert at kunne tillade sig en ekstra drink – det har man brug for, i denne varme.

En nem, hurtig og super lækker – og meget kold – sommerdrink.

Perfekt, som velkomstdrink til en sommerfest – eller som vi nød den idag, før aftensmaden på terassen.

Også en rettelse…

Indledningsvis fik vi det måske til at lyde, som om, sommerdagene mest bruges i med at sippe sommerdrinks – og slappe af i skyggen.

Det når vi også, men vi når nu også en masse havearbejde. Grundet varmen, så er det dog noget med at komme tidligt igang – før solen steger for hårdt – og trække i skygge fra 11-14.

Italienerne og fransmændende kalder det siesta. I Danmark har vi ikke noget navn for en middagspause – udenfor solen. Men det er en god ide, da solen steger hårdest – og man skal passe på i den megen sol.

Om eftermiddagen når vi igen et par timer i haven. Dejligt friske efter en pause i skyggen – eller gåtur i skovens skygge med Toby. Det er da også sket flere aftener, at vi er i haven indtil sent… og dermed når lidt mere, i køligere temperaturer 🙂 Skønt!

Netop nu er vi igang med endnu et nyt haveprojekt. Opsætning af hegn. Hvilket vi netop kun liiige var kommet igang med, da vi fik fint besøg i haven.

Trods kun lige kommet igang, så allerede godt svedige – ikke lige den bedste fremtoning til gæster. Men hva? Så kan man se, vi ikke dangderer den…

Gæsten var Lars Juncker, som kom forbi og ville se udviklingen med vores nye havedam.

Læs om vores nye havedam her

Lars er forfatteren bag bogen “Vand i haven”, som vi har hentet massevis af inspiration fra til vores nye havedam. Og efter omtale her på bloggen af bogen, så kiggede Lars forbi og så vores nye havedam – endnu ikke meget at se. Beton tørrer langsomt. Tager 3 uger fra støbning, så indtil videre har vi blot en betonsø. Om et par uger er vi klar til at fylde vand i – også skal der plantes til med vandplanter. Til den tid skal vi nok vende retur med endnu flere fotos af vores nye havedam.

Sjovt at Lars kiggede forbi. Altid herligt med den slags forstyrrelser i arbejdet 😀

Vi fik da også et par gode råd til vandplanter, såvel som beplantning af vores nye havedam. Glæder os!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *