Tryk "Enter" for at gå til indhold

Simpelt, godt og perfekt til sommervarmen

Sommeren har virkelig indtaget Danmark. Vejrudsigten siger hedebølge og det er da også solrigt fra morgen til aften – og alt for varmt om natten. Perfekt anledning til at smovse massevis af sommerdessert.

Nem sommerdessert

Med sommervarmen som netop har ramt Danmark, så er det bedste sted at være måske netop i et køligt køkken – med en pause fra sol og varme.

Og dog! Trods skygge naturligvis er vigtigt, så er det nu – temmelig meget – rarere at nyde skyggen i en hængekøje under et stort træ.

Det er i hvert fald sådan, at vi foretrækker at bruge timerne midt på dagen, når solen står højest på himlen.

Derfor må det også gerne være nemt at tilberede en sommerdessert.

Alt for mange desserter kræver at der skal bages og dermed tændes for ovnen, hvilket er no-go i denne varme.

Is er naturligvis altid et hit – og dem får vi spist massevis af, hver sommer. Indimellem vil man bare gerne have lige lidt mere end bare et par kugler is – eller en sodavandsis.

Her kommer denne nemme sommerdessert ind i billedet.

Et levn fra barndomstid

Vi er begge vokset op med denne dessert, som del af børnefødelsdage – holdt om sommeren. Og vi har begge fået serveret denne lækre dessert af vores forældre.

Siden har vi ikke stødt på den, hvilket egentlig er synd. Det er en rigtig lækker isdessert – perfekt til varme sommerdage.

Og trods vi førhen spiste den i børneudgave, så kan den nemt gøres mere “voksen” ved tilføjelse af lidt bailey eller anden likør. Børneudgaven – altså udgaven uden alkohol – er nu også et hit hos os endnu.

Mærkeligt hvorfor denne isdessert er forsvundet. Måske den bare ikke er moderne mere? Der er jo trods alt kakaomælk og is i – og ja, det er vist ikke moderigtigt at drikke mælk.

Vi er i hvert fald ganske glade for at være kommet i tankte om desserten igen. Smager skønt! Kan kun anbefales.

Opskrift på sommerdessert

Opskriften på denne lækre isdessert er ganske nemt. Har man ikke allerede luret opskrifte alene ved at kigge på billedet, så kan det forklares ganske kort: Et par kugler is kommes i et stort glas og overhældes med kakaomælk.

Det er egetnlig det. Nemt og lækkert.

Luksus udgaven er med et par skefulde flødeskum på toppen. Det kan virke unødvendigt, men lover det er godt! MUMS!

Nå ja! Og voksenudgaven, er tilføjes bailey – eller måske bare en smule vodka. Ikke at det behøves. Uden alkohol er det en skøøøøn dessert til sommervarmen.

Orker du at tænde ovnen, så er opskriften på sommerkage her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *