page contents Tryk "Enter" for at gå til indhold

Sådan får man den bedste flæskesteg

Flæskesteg hører julen til – og mange vil sikkert skulle spise flæskesteg til julefrokoster her i december og juledagen. Flæskesteg er dog ikke bare flæskesteg…

Det burde sige sig selv…

Den bedste flæskesteg fås ved at have fokus på valgt af kødet.

Stegning af en flæskesteg har naturligvis også meget at sige, men jeg synes der ofte er ALT for meget fokus på selv stegningen. Det er virkelig ikke svært at stege en flæskesteg – den langtidsstegte er bedste. Det burde sige selv….

Den nemme løsning, med at tilberede en flæskesteg i et ildfast fad giver dog også et ganske hæderligt resultat.

Vel at mærke…

Når man vælge den rigtige udskæring.

Flæskesteg er ikke en udskæring, men en ret. Flæskesteg kan laves af både ribbensteg, nakkekam eller kamsteg – billigst er ribbensteg.


Skal man lave en god flæskesteg, så bør fokus derfor langt hellere ligge på udskæringen af kødet, end på selv stegningen. Sandt at sige, så er det næsten umuligt at ødelægge en flæskesteg.

Ribbensteg eller flæskesteg

Det er egentligt helt forkert at sige ribbensteg eller flæskesteg – som tidligt nævnt er flæskesteg en ret. Ribbensteg, kamsteg eller nakkesteg – sidst nævnte også kaldet nakkekam – er udskæringer, som kan bruges til at lave flæskesteg.

Flæskesteg er en steg – ribbensteg, kamsteg eller nakkesteg – som er tilberedt i ovnen og har sprødt svært på toppen.

Personligt mener jeg ikke at ribbensteg er værd at bruge, til flæskesteg. Det gør mange dog, men giver en virkelig fed flæskesteg – og meget lidt kød.

Ribbensteg er dog billigt, hvilket sikkert forklarer, hvorfor det ofte bruges til flæskesteg.

Kamsteg er fint at bruge, langt bedre end ribbensteg. Kamsteg kan også fås til ganske fornuftige priser – næsten ligeså billigt, som ribbensteg. Og burde være et valg før man overvejer ribbensteg.

Aller bedst – hvis man spørg mig – er dog nakkesteg. Nakkesteg kaldes også nakkekam. Og for at gøre forviringen komplet, så sælges der også kamsteg af nakke.

Kamsteg af nakke, nakkekam og nakkesteg er en og samme udskæring – og den absolut bedste udskæring til flæskesteg.

Nakkesteg giver et flot hvidt stykke kød. Fedtet ligger på toppen, hvor det bliver til en flot sværd.

Skal man tilberede en flæskesteg, så vækg nakkesteg! Prisforskellen er ikke stor, men smagsforskelen er KÆMPE STOR. Det er desuden langt lækrere at bruge nakkesteg til pålæg, hvor ribbensteg er virkelig kedeligt at bruge til pålæg.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *