Hvor andre har svært ved at finde på, hvad man kan lave med mirabelle – så har vi helt styr på, at få lavet en stor portion mirabelle kompot. Også kaldet sødsuppe. Det er uden tvivl den bedste mirabeller opskrift jeg kender.
Hvad kan man lave med mirabelle?
Okay! Måske ikke DÈT vigtigste gøremål for september i haven, men helt sikkert et af dem. Nemlig henkogning af mirabelle kompot. Også kaldet sødsuppe.
Vi elsker virkelig mirabelle kompot. Det er uden tvivl den bedste opskrift med mirabeller.
Ikke kun fordi det er super nemt at lave, men det smager virkelig også bare fuldstændig fantastisk.
Vi spiser det meget gerne som snack. Eller også har vi det også som efterret, når aftensmaden står på rester – og ikke altid lige helt rækker til, sådanne middage har vi vel alle sammen?
Nå ja! Også er denne opskrift med mirabeller helt fantastisk ovenpå havregrød. Vi spiser hver morgen havregrød med frugtgrød – kompost om man vil. For at variere så laver vi frugtgrød af æble, jordbær, hindbær, brombær og – naturligvis –mirabeller.
Bare lige en enkelt skefuld ovenpå ens havregrød, er fantastisk.
Mirabeller opskrift
Udover kompot med mirabeller, så må jeg nok sige at mirabeller ellers bare spises frist fra træet. Eller der høstes en portion til en skål på sofabordet, som snack.
Mirabelle marmelade eller saft af mirabeller er – efter vores mening – bare ikke arbejdstiden værd. Der er så mange bedre alternativer. Men netop min farmors opskrift med mirabeller til kompot, den er en vinder. Virkelig! Smager så godt.
Det er så nemt at lave, at det nærmest gør sig selv. Bare kom vaskede mirabeller i en gryde med lidt vand, kog og skum stenen væk – når de flyder ovenpå.
Få opskrift på mirabelle kompot her
Vi henkoger flere glas med mirabelle kompot hvert år. Først portion er netop lavet. 6 patensglas på 1 liter fyldt med frugtgrød fra haven – klar til at komme i spisekammeret efter at være blevet henkogt i ovnen natten over. LÆKKERT.
Får nok lavet en portion på samme størrelse mere, så skulle der være til 1 år for os. Så der både er til morgenmad, såvel af og til som efterret og snack.