Corona lockdown har givet mig mere tid i køkkenet – måske også grundet det ekstra kolde vintervejr den sidste måned. Jeg har i hvert fald virkelig fået gang i hjemmelavet pasta… LÆKKERT!
Hjemmelavet pasta
Jeg har tidligere skrevet om mit corona-projekt med hjemmelavet ravioli, som jeg virkelig har fået gang i. Jeg er dog også kommet godt igang med at lave hjemmelavet pasta. Vil ikke sige, at jeg er hverken ekspert eller god – til sammenligning med en italiener, som aldrig har lavet andet. Jeg kan dog godt prale af at være ganske god, efterhånden.
Min pasta er i hvert fald LANGT bedre end selv det friske pasta, som købes i supermarkederne. Jeg er i hvert fald på ingen måde i tvivl om, hvad jeg helst vil spise…
For ravioli gælder det, at der skal laves pastadej først. Det er præcis samme pastadej, som bruges til f.eks. fettucini pasta – forskellen er udskæring. Eller rettere sagt at ravioli er fyldt pasta, hvor fettucini serveres med en sovs eller sådan….
Med andre ord, når først man har mestret pastadejen er der åbnet op for massevis af lækre opskrifter med pasta.
Læs om hjemmelavet ravioli her
Opskriften til hjemmelavet pasta har jeg tidligere givet – i blogindlægget om ravioli. Jeg gentager dog lige hurtigt. Opskrift på pastadej er nemlig enormt nem!
Opskriften er ét æg pr. 100 gr. mel. Dertil et drys salt og et skvæt olivenolie.
Italiensk maner dikterer, at pastadej skal æltes i hånden. Jeg bruger dog bare min røremaskine, hvilket fungerer helt fint.
Læs nærmere om pastadej på røremaskine her
Til min røremaskine kan jeg også montere pastamaskine, som både kan rulle og skære min hjemmelaet pasta. Vældig praktisk! Og gør virkelig det at lave hjemmelavet pasta enormt nemt.
Pasta med grøntsager
Hjemmelavet pasta er desuden GENIALT til kødfri aftensmad. Når pastaen er hjemmelavet, så behøves der virkelig ikke kød – trods kødsovs da også fungerer virkelig godt til hjemmelavet pasta 😉
Men, når der nu skal bruges et par minutter på afmåling af ingredienserne til pastadejen – såvel bruges 10 minutter på udrulning af pastadejen – så må tilbehøret gerne være nemt. Så hele tilberedningen kan holdes på under 30 minutter
Glemmer lige de 45-60 minutter, som pastadejen hvilede på køkkenborden – den tid brugte jeg alligevel ikke i køkkenet, men gik en tur i skoven med Toby
Og en god kødsovs tager faktisk tid at lave. Nå ja, og kød behøver vi heller ikke spise hverdag…
Pasta med grøntsager står den derfor på i aften – eller rettere sagt stod den på, for i skrivende stund, så er aftensmaden spist. Lækkert var det! Og opskriften er bestemt værd at give videre.
Løg, hvidløg, peberfrugt og spinat. Det er det – foruden salt, peber, et drys chili og en god balsamico. Nå ja, og NATURLIGVIS rigeligt med friskrevet parmesan. Parmesan hører sig til enhver pastaret!
På en kold pande med olie, kommes løg og hvidløg. Når løgene begynder at blive brune, som på ovenstående foto, så tilsættes finthakket peberfrugt.
Lad det simre et par minutter, førend pastaen hældes i kogende – godt saltet vand.
Når pastaen flyder ovenpå kogevandet, så tilsættes spinat. Det hele vendes rundt – og pastaen er færdig efter 30 sekunder. Alt i alt skal pastaen koge i 2-3 minutter.
Kom pastaen op i panden med lidt af kogevandet, vend det hele rundt… og server.
Nemt, hurtigt og super lækkert… Velbekom!