Tryk "Enter" for at gå til indhold

Nem og lækker hjemmelavet ravioli

Når det nu ikke er muligt at komme i haven. Og Corona har aflyst alle planer, så har fået fintunet min pasta opskrift – og er kommet godt igang med at lave hjemmelavet ravioli. LÆKKERT!

Hjemmelavet pasta

Jeg elsker pasta. Virkelig elsker pasta! Jeg elsker alsidigheden i pasta, ligesom jeg er begejstret for nemheden, konsistens og pastaens evne til hurtigt at lave lækker mad.

Og trods jeg er helt fair med at spise tørres pasta, så er jeg ekstra begejstret for hjemmelavet pasta.

Det tager lidt ekstra tid at lave hjemmelavet pasta, men det smager til gengæld også langt bedre.. Konsistens, sugeevne for sovs, smagen… det hele er faktisk bedre.

Lækrest af alt er hjemmelavet lasagne – naturligvis med hjemmelavet pastaplader til lasagne. Uhh… det er godt!

En helt ny favorit er hjemmelavet ravioli. Virkelig godt!

Jeg har egentlig længe taget tilløb til at lave ravioli, men ikke haft tiden. Det ændrede coronavirus på, da den overtog hele verden. Ikke mindst fordi alle sociale arrangementer, begivenheder, fester og så videre, pludselig er sat på stand-by. Det har givet mig tiden til at eksperimentere med ravioli. Såvel få forbedre min pasta, så den er blevet meget bedre.

Det hele startede med tilbage i april, hvor jeg må have googlet noget om ravioli eller pasta – med det resultat at Facebook begyndte at foreslå mig at tjekke Pasta Grannies.

Kort fortalt, så er Pasta Grannies en masse bedsteforældre – både mænd og kvinder – som laver pasta. Det er helt genialt… og pædagogisk, som kun ens bedstemor kan være det. Herligt!

Tjek “Pasta grannies” her

Pasta på røremaskine

Trods min begejstring for pasta – og jeg normalt ikke er bange for at tage fat, så må jeg indrømme at den meget æltning af pasta er min overmand.

Misforstå mig ikke. Det er egentlig ikke hårdt at ælte pastadej. Det tager bare tid. Og skal det være god pasta, så skal der æltes godt og æltes længe.

Trods coronavirus og fortiden en have dækket af sne, så har jeg ikke flere timer til madlavning i en hverdag. Har jo stadigvæk arbejde, såvel dyrene, huset og flere gode undskyldninger….

Kort sagt. Det må gerne være nemt, trods det er hjemmelavet. Vigtigst af alt, så skal det kunne nåes også i en hverdag efter coronavirus…

Derfor! Når det kommer til hjemmelavet pasta – herunder også hjemmelavet ravioli – så laver jeg min pasta på røremaskine. Det er nemt, hurtigt og mindst ligeså godt (for ikke at sige bedre, men tror jeg enhver italiensk bedsteforældre vil være uenig i – derfor et kompromis med “mindst ligeså godt“)

hjemmelavet pasta på røremaskine

Det er enormt nemt! Kommer det hele i røremaskinen og ælter med dejkrogen. Starter på lavest styrke i 5 minutter, derefter skruer jeg lidt op for styrken – ikke meget, bare lidt – og ælter videre i 10 minutter.

Resultatet er en super lækker pastadej, som er perfekt æltet.

hjemmelavet pasta på røremaskine

Opskrift på pasta

Opskriften er ganske nem. ét æg pr. 100 gr. mel. Dertil et drys salt og et skvæt olivenolie.

Med hensyn til mel til pasta, så bruger jeg almindelig hvedemel. Tipo00 ville være bedre at bruge, men almindelig hvedemel fungerer helt fint til hverdag – og er noget billigere, plus jeg altid har det i køkkenskabet.

OBS: pasta skal hvile 30-60 minutter efter æltning. Jeg har set mange opskrifter, hvor pasta lægges i køleskabet. Det dur ikke! Pasta skal hvile ved stuetemperatur. Læg kun pastadej i køleskabet, hvis pastaen skal laves dagen efter – og selv her skal pasta ligge én time ved stuetemperatur, før udrulning af pasta.

En af de helt store fordele ved at lave pastadej på røremaskine er at imens røremaskinen har arbejdet, så har jeg lavet pastasovs eller fyldt til ravioli.

Hvilket betyder at jeg kan bruge pastaens hviletid med en kop kaffe – og hygge med Rune – eller en tur i haven, fordring af dyr eller en gåtur i skoven med Toby. Jeg har kun begejstring at sige, for at lave sin pastadej på røremaskine…

Nu skal det handle om hjemmelavet ravioli i dette blogindlæg, så lad os gemme pastasovs til en anden dag, og sætte fokus på fyld til ravioli.

Fyld til hjemmelavet ravioli

Fyldt til ravioli kan bestå af alt. Vigtigt ved fyld til ravioli er blot, at fyldes skal være tørt – eller i hvert fald fast. Et vådt fyld dyr ikke, da pastaen vil falde fra hinanden. Der skal kunne trilles en kugle af fyldet, for at det vil fungere til ravioli fyld. Brød, rasp, mel eller gryn kan bruges til at opnå dette. Jeg foretrækker at bruge rasp. Det synes jeg fungerer bedst, da det også suger væde – hvilket især er vigtigt ved brug af friske grøntsager.

Ravioli fyld kan være vegetarisk eller bestå af kød, fisk eller ost. Faktisk er det kun fantasien, som sætter grænser. Derfor er ravioli fyld også GENIALT til restemad og tøm køleskabet.

Vigtigt er det dog at sørge for god smag, såvel kraftig smag, i ens ravioli fyld. Ellers bliver det kedelig ravioli. Det er trods alt fyldet, som skal bære hele retten.

ravioli fyld opskrift

Idag har jeg lavet hjemmelavet vegetar ravioli. Jeg havde en grønpeberfrugt, som skulle bruges. Kombineret med hvidløg, revet citron og rasp, så har jeg ingredienserne til super godt ravioli fyld.

Nå ja! Også skal der noget til at binde det hele sammen. Jeg foretrækker at bruge flødeost, men æg kan også bruges – trods det korrekte italienske vist er ricotta. Skal dog ikke meget til. 75-100 gr flødeost eller ricotta er rigeligt til en stor portion ravioli. Fyldet skal trods alt være forholdsvis tør, for at fungere.

Og jeg rører selvfølgelig fyldet på røremaskine. Det gør det dejlig nemt. Må lige huske at tilføje, at jeg selvfølgelig har tilsat salt, peber – og idag fik min ravioli fyld også lidt chilipulver, for at give lidt varme.

ravioli fyld opskrift

Hjemmelavet ravioli

Med pastadej og ravioli fyld på plads, så er det blot at komme igang med at lave ravioli. Første step er at få rullet pastadejen ud. Igen bruger jeg min røremaskine, hvortil jeg har en smart og praktisk tilføjelse. Nemlig en motoriseret pastamaskine, hvor røremaskinen fungerer som motor.

hjemmelavet pasta på røremaskine

Ja tak! Jeg er glad for min røremaskine!

Pastaen skæres i nogle passende stykker, som kommes igennem pastamaskinen – starter på niveau 1 og arbejder mig langsomt op til niveau 5, som jeg synes er perfekt tykkelse for ravioli.

hjemmelavet ravioli pasta opskrift

Med alle pastapladerne lavet, så rulles ravioli fyld til kugler og placeres på pladerne. Placer kuglerne på en linje på den ene halvdel af pladerne, så pastaen kan bukkes over.

Førend pastaen bukkes over, så skal pastaen lige fugtes – det hjælper til at binde raviolien sammen, så den ikke går fra hinanden under kogning af raviolierne.

hjemmelavet ravioli pasta opskrift

Derefter kan pastadejen bukkes over fyldet. Og nu skal dejen trykkes fast omkring fyldet. Det er virkelig værd at være omhyggelig her! Det er noget så frusterende at ens ravioli falder fra hinanden, når de koges. Og det ser ikke særligt lækkert ud.

hjemmelavet ravioli pasta opskrift

Når pastadejen er trykket godt fast omkring fyldet, så kan ens ravioli skæres med kniv – eller der kan bruges en ravioli udstrikker, for at give en pænere form.

Endeligt er det blot at koge de hjemmelavet ravioli. Vil lige tilføje, at raviolierne fint kan vente på et skærebræt, tallerken eller meldrysset bord i nogle timer – før de koges – hvis det skal tilpasses med servering.

Kogetiden er ca. 7 minutter for ravioli. Velbekom 🙂

Idag serverer jeg med ærter, peber og rigeligt med friskrevet ost.

hjemmelavet ravioli pasta opskrift

Få forslag til flere lækre opskrifter her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *