Rødbeder i køkkenhaven giver et STORT udbytte. Og det er begrænset, hvor mange syltede rødebeder man kan spise! Løsningen er borsjtj suppe – polsk rødbedesuppe.
Bedste frokost ideer
Okay! Lidt sendt at tale om frokost nu. Klokken er snart 18. Min frokost idag var dog borsjtj suppe – rødbedesuppe – og det smagte skønt!
Anledningen til denne frokost idag, var egentlig ikke vejret. Har blot været i køkkenhaven og høste rødbeder, så jeg har lavet en stor portion borsjtj suppe – og frosset ned i mindre portioner.
Borsjtj er uden tvivl en af de bedste – og hurtigste – frokost ideer vi har “planlagt” i fryseren, til en kold, våd og kedelig regnvejrsdag… igennem vinteren.
Okay! Borsjtj suppe spiser vi ikke kun til frokost. Sker også jævnligt at vi spiser en portion til aftensmad, når det skal være nemt og hurtigt.
Det er ganske enkelt bare virkelig dejligt at have nogle forberedte retter i fryseren, som hurtigt kan tages op, smides i ovnen og spises. Eller som her, dumpes i en gryde og varmes. I løbet af 20 minutter på komfuret, så er der brandvarm super lækker supper.
Borsjtj Suppe – Polsk rødbedesuppe
Rune og jeg har rejst en del i polen. Rune lavede introduktionen for mig – han har tit været i polen på skolerejse med elever, da det er et billigt og spændende land.
Et land, man mange elever ikke har besøgt, hvorfor oplagt til en skolerejse. Istedet for london, rom, barcelona, hamborg eller nogle af de andre rejsemål for skolerejser – hvor eleverne oftest allerede har været massevis af gange med deres forældre.
Og ja, Rune har tit brugt hans ferier på at tjekke op på steder – og besøge destinationer – forud for en skolerejse. Også for at have styr på hvor restauranter, seværdigheder osv er. Da Rune og jeg lærte hinanden at kende, så var det naturligt at jeg rejste med. Og sådan lærte jeg polen at kende.
Fantastisk land! Utroligt smukt. Og ubeskriveligt fantastisk dyreliv, naturliv og utroligt venlige mennesker.
Vejret er egentligt heller ikke til at klage over. Der er altid bedre vejr end i Danmark. Om sommeren kommer temperaturerne også hurtigt op, så hvorfor Polen ikke er større rejsedestination – det forstår jeg ærligt ikke. Passer dog mig fint, så har jeg denne perle for mig selv… sammen med Rune.
Når man besøger polen, så vil man også hurtigst støde på borsjst i menukort. Det skal smages. Borsjtj er suppe – rødbedesuppe – smager helt fantastisk. Og sikke en farve. Det er bare smukt.
Rødbedesuppe er desuden ikke sødt, som man måske kunne tro. Rødbeder har jo en tendens til at være meget søde. Rødbedesuppe er en krydret suppe, kraftigt smag og kraftig suppe.
Borsjtj er rigtig vegetar suppe
Borsjtj er desuden lavet udelukkende af grøntsager. En rigtig vegetar suppe, hvis man savner inspiration til et kødfri måltid. Ikke noget med hønsefond eller oksefond. Smagsgiverne er grøntsager og krydderurter. Virkelig den PERFEKTE suppe til alle, som har køkkenhaven – og dyrker rødbeder, naturligvis.
Eneste der tilføjes udover grøntsager og krydderurter fra køkkenhaven er vand og salt. Det må da siges at være en suppe for den selvforsynende haveentusiast.
Borsjtj suppe er desuden ganske nemt lavet. Rune har fået en opskrift af en tidligere polsk kollega. Den er super god! Borsjtj suppe er desuden perfekt at fryse, så lav endelig en stor portion og frys ned i mindre portioner.