Tryk "Enter" for at gå til indhold

Spiser I dem?

Selvfølglig spiser vi vores kaniner. Smager skønt! Vi spiser alt på kaniner – selv skroget bruges. Koges til suppe – noget af det bedste kanin mad er suppe med kanin.

Slagtning af kaniner

Mærkeligt nok, så har mange et eller andet med slagtning af kaniner – såvel avl af kaniner til slagtning – de synes det er synd.

Sidst jeg havde samtalen med en om at spise kanin, så skete snakken henover en flæskestegs sandwish. Måske bare mig, men hvorfor er det mere synd at slagte kaniner end grise – eller andre dyr?

Kan tilføje at vores kaniner virkelig også har levet et super godt kaninliv. Fået serveret spandevis af lækre grøntsager – rester fra køkkenhaven – såvel massevis af grønt. Og samtidigt fået lov til virkelig at boltre sig i haven.

kanin kaniner kaninavl løbegård

Virkelig et herligt kanin liv, vores kaniner har. Og jeg slager med god samvittighed de unger som vores kaninmor og kaninfar får produceret på en sæson.

Når vi nu slagter og spiser kanin, så gør vi desuden en dyd af at bruge alt. Selv skroget bruges – koges til suppe. Fryses ned og bruges til fond eller bare som suppe med grøntsager.

Bedste kanin mad

Personligt er noget af det jeg bedst kan lide at lave af kanin er en omgang suppe med massevis af grøntsager og nudler. Kaninsuppe – kaninfond om man vil – giver bare en rigtig lækker dybde til sådan en portion aftensmad.

bedste kanin mad opskrift opskrifter kaninavl slagtning kaniner

Måske fordi kaniner elsker gulerødder, ærter og alle andre grøntsager, men der er virkelig ingen bedre måde at servere kaninsuppe ned fyldt med friske grøntsager. Nøj, det smager skønt.

Ovenstående ret består af suppehorn, gulerødder og ærter fra køkkenhaven – og massevis af lækker bladbede. Af bladbede har jeg både brugt blade, såvel stængler – giver en rigtig god smag.

Gulerødderne er sommergulerødder, som netop er ved at have en rigtig fin størrelse.

sommergulerødder dyrkning gulerødder

Vores kaniner fik – naturligvis – de mange gulerodstoppe. Det er vist det bedste grønt til kaniner, på denne årstid.

Såning af vintergulerødder

Tidligere på ugen fik jeg gravet løg op. Dermed er der blevet plads til såning af endnu flere gulerødder i køkkenhaven. Står ellers allerede mange sommergulerødder, som vi skal nyde de næste måneder – så vel kaninerne skal smæske toppene.

efterafgrøder løg dyrkning sene gulerødder sommergulerødder vintergulerødder

Hvor jeg har høstet løg, er nu sået vintergulerødder – det er de gulerødder, som skal stå i køkkenhaven hele vinteren og levere friske gulerødder til husholdningen.

Læs om høst og tørring af løg her

2 Kommentarer

 1. Irene hansen
  Irene hansen 8. august 2023

  Hej drenge, vi faldt tilfældigt over jeres site, og er nu igang med, at læse os igennem jeres opslag 😊 og ja, selvfølgelig spiser i jeres kaniner, de har haft det 100 gange bedre end grise og kvæg, der er bundet i en lade, uden mulighed for, at boltre sig. Det glemmer folk nogle gange, især når de køber 1/2 kg flæsesteg til 19,95 kr kiloet. Hellere flere kødfrie dage, og så kød fra dyr der er fritgående og lever godt, mens de lever, og bliver slagtet humant. Hilsen 2 kvinder med “krølle på halen” 😊👍

  • Rune
   Rune 9. august 2023

   Hej Irene

   Herligt I læser med: Og tak for den søde hilsen. Håber I finder noget information, som I kan bruge… Siden vi flyttede på landet , tilbage i 2017, så er der efterhånden ved at være temmelig meget læsning 🤣🫣

   Bor I selv på landet? Måske lige flyttet på landet – eller hvem er I ?

   Vh. Rune

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *