Tryk "Enter" for at gå til indhold

Vi dovner den ikke…

Vi får ikke skrevet så meget her på bloggen fortiden. Det er vinter og vejret er ikke rigtigt til havearbejde. Vi er desuden igang med en større renovering af vores hus.

Større renovering af hus og hjem

Huset er fra 1897 og trods der løbende er foretaget forbedringer, så er vores skønne hjem ikke helt bragt op i en 2020 standard.

Ærligt sagt. Alt trænger til en renovering – i hvert fald indvendigt. Udvendigt kan vi glæde os over nyt tag, nye vinduer og en ellers flot og velholdt facade.

Det er fantastisk! Vi vidste at vi skulle igang med en renovering af hus, da vi overtog i maj 2017. Og vi nyder hver gang vi når et skridt videre, da vi netop får skabt huset præcis som vi gerne vil.

Første etape var at gøre huset klimavenligt. Vi fik fjernet oliefyr og skiftet ud til jordvarme.

Læs om etablering af jordvarme her

Vi er enormt glade for vores jordvarme anlæg. Det fungerer bare. Stor anbefaling herfra!

Sidenhen har vi arbejdet os frem, rum for rum.

Status på renovering af hus

Overetagen blev vi færdige med i efteråret. Nu er turen kommet til stue-etagen, hvor der venter den helt store renovering.

Netop nu er vi igang med at fjerne lofter i et par af værelserne. Det er en stor del af loftbrædderne, som ses på billedet her:

renovering af hus

Garagen er godt fyldt op med loftbrædder og isolering. Værre rod, men efter et par ture på genbrugspladsen er der hurtigt ryddet op.

Tilbage i 70’erne med oliekrise og det hele, er lofterne sænket en del. Det bringer vi tilbage til oprindelig standard – og slipper af med trælofter og finder de gamle stuklofter frem igen. Det bliver så fedt!

Hver rum vi begynder på tager hurtigt tid, lang tid. El-ledninger løber udenpå væggene og skal fræses ind i væggene. Der skal etableres gulvvarm, såvel som bare renoveres og gøres pænt.

Vi hygger os med at vores renovering af hus.

Vinterprojekt

Den helt store årsag til at renoveringen tager tid, er dog ikke alle forbedringer. Årsagen til at renoveringen tager tid, er at vi forsøger at holde vores bidrag til renoveringen til om vinteren – og de mørke aftenen, hvor vi ikke kan være i haven.

Sommermånederne nyder vi haven. Vi er trods alt flyttet herud, for at være ude – og vi er virkelig glade for alle vores mange haveprojekter.

Vi har nu også nok haveprojekter til om vinteren. Mange haveprojekter skal og bør udføres om vinteren. Vintervejr – og især, at det tidligt bliver mærk – sætter dog sine begrænsninger på haveprojekter her om vinteren.

Og vi har ikke travlt. Vi bor godt, trods vi har gang i en gennemgribende renovering af vores hus. Alt fungere helt fint og vi har god plads. Renoveringen handler blot om at få skabt vores drømmehjem, og få fremtidssikret huset, såvel som få bragt huset op i 2020-standard.

Helt ok, at renoveringen tager et par år endnu. Vi nyder hver opdatering vi får gjort. Vi nyder især, arbejdsfordelingen med fokus på haven om sommeren og renovering af hus om vinteren.

Tror i bund og grund at det er ret vigtigt med renovering af hus, at man husker det tager tid, når man vælger at ville gøre en stor del selv. Det er i hvert fald vores råd. Det er også rigtig dejligt at have fokus på renovering i 3 måneder, henover vinteren, for derefter at få en pause. En pause fra renovering af hus, men også en pause fra rod og støv fra renoveringen.

2 Kommentarer

 1. TUPO
  TUPO 17. marts 2023

  Det er da noget af en omgange i har kastet jer ud i. Sejt!

  Ja, ting tager tid og tålmodighed er en dyd. God vind til jer.

  • Rune&Martin
   Rune&Martin 20. marts 2023

   Hej

   Hehe… ja,… der er noget at se til. Det er helligt – vi elsker det.

   Tak for hilsnen. Skøn uge til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *