Tryk "Enter" for at gå til indhold

Hvordan ved du det?

Ikke længe siden, at jeg skrev om opsætning af redekasser til fugle i haven. Jeg forklarede om korrekt ophængning af fuglekasser, men hvordan ved jeg det?

Fugle i haven

Jeg er ikke ekspert i fugle. Jeg er blot enormt glad for fugle i haven – og naturen. Helt fra barnsben lærte jeg om de forskellige fugle og kender de forskellige fuglearter. Og er da ganske habil i at spotte de forskellige fuglearter, som besøger foderbrættet.

Når jeg pludselig skriver et blogindlæg om ophængning af redekasser til fugle – og vejleder i ophængshøjde for fuglekasser og dimensionering af huller i fuglekasser – må jeg indrømme ikke at have erfaring med mig. Som vi ellers har det for blogindlæg om haven.

Jeg har i hvert fald ikke min personlige erfaring. Jeg har dog min forældre, hvor vi altid har haft massevis af fuglekasser i haven. Ophængt efter nøje planlægning, såvel med korrekte huller i fuglekasser. Resultatet er at mine forældre altid har haft massevis af fugle i haven – og nærmest samtlige redekasser er blevet brugt, minimum én gang i løbet af en sæson.

Tilføjes skal det at jeg har tjekket min guide med diverse online sites, så den skulle være god nok.

Jeg synes derfor godt, at jeg kan tillade mig at tale om erfaring. Jeg har i hvert fald enormt mange gange oplevet at redekasser er ophængt forkert. Måske for højt, for tæt eller for lavt. Konsekvensen er at der ikke flytter fugle ind – også forsvinder hele ideen ligesom med at hænge redekasser op i haven.

Guide til ophængning af redekasser

fuglekasse redekasser opsætning montering

Jeg skal desuden NATURLIGVIS vende retur med opdatering på resultatet for ophængning af redekasser i haven. Årstiden nu og her er dog ikke til redebyggeri, men straks foråret kommer og fuglene for forårsfornemmelser – skulle vi gerne få massevis af beboere. Og jeg vender retur med status derpå. Nu er vores redekasser i hvert fald sat korrekt op, så flest muligt fugle skal kunne nyde godt af dem – og vi forhåbentligt kan få et dejligt fugleliv i haven.

Få min guide til ophængning af redekasser her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *