Tryk "Enter" for at gå til indhold

Fra mørke til lys…

Fremspiring af amaryllis går godt – nu er der vækst i alle løg. Og fortsat pleje af amaryllis, handler om at sikre varme og rigeligt lys….

Pasning og pleje af amaryllis

December nærmer sig. Målet er at have de første amaryllis til at blomstre midten af december – gerne omkring 13 december, hvor jeg har fødselsdag. Plejer at lykkedes.

Tilbage i oktober blev amaryllis lagt i jorden. Efter plantning af amaryllis stillede jeg potterne med amaryllis i kælderen, hvor der er en god varme. Sidenhen har jeg passet løgene med vand en gang hver 7-10 dag. Pas endelig på med ikke at overvand, da løgene nemt rådner.

Læs om vanding af amaryllis her

Nu er der vækst i samtlige af mine amaryllis, som jeg vil have til at blomstre i december. Nu er det derfor tid at få planterne flyttet i mere lys.

pleje pasning amaryllis få til at blomstre igen

Derfor har jeg netop flyttet de mange amaryllis fra kælder vinduet, til vinduet i kontoret. Vindues er østvendt. I kontoret er noget køligere end i kælderen, men her er tilmed mere lys.

Dermed sagt at i første omgang, efter lægning af amaryllis løg, så er det vigtigt at sikre høj varme. Dette for at vække løgene op. Dernæst kan man godt skue ned for varme, samtidigt med at der skrues op for mængden af lys.

Pleje af amaryllis er i store hele ligesom forspiring og såning af sommerblomster – eller andre frøplanter. Det hele sker blot her i efterårets mørke, fremfor i foråret – hvor de fleste forspirer frø. Og har stort fokus på først varme, dernæst at sænke temperaturen og sikre meget lys.

Det er det samme med pasning af amaryllis. Og sørges for korrekt pleje af amaryllis, så er det intet problem at få amaryllis til at blomstre igen – ej heller noget problem at få amaryllis til at blomstre til jul.

Mine amaryllis løg er snart ved at have blomstret mange gange til jul. Sker jeg løbende køber supplerende løg til samlingen, men overordnet bruger jeg de samme løg igen og igen, til at pynte til jul.

Læs om pasning af amaryllis løg efter blomstring

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *