Tryk "Enter" for at gå til indhold

Klargøring til nytår

Amaryllis løg forbinder de fleste med jul. Det gør vi også. Men har også nogle særligt specielle løg, som pynter til nytår. Nu skal der lægges amaryllis og igang med vanding af amaryllis for at sikre blomst til nytår.

Plantning af amaryllis løg

Butikkerne pynter op til jul. Vi er allerede ved at forberede vores pynt til nytår – ligner nærmest 3 kanonkugler, men er amaryllis løg.

Helt præcis er det tre løg af sorten La Paz. Blomsten ligner nærmest fyrværkeri. Noget helt andet end de klassisk amaryllis løg. Og for mig, så er denne blomst den perfekte blomst til nytår – pyntet med serpentiner, så har vi den smukkeste nytårsdekoration til skænken i spisestuen.

De mange amaryllis løg, som skal blomstre til jul, er lagt i jorden for nogle uger siden. Nu er tiden kommet til at disse 3 kæmpe løg skal i jorden – så jeg kan sikre at de blomstrer til nytår.

amaryllis løg kæmpe store lægning plantning lægge plante dyrkning

Plantning er ganske nemt. Blot pot de store løg op i en potte – lad størstedelen af løget stikke over jorden. Undlad at vand den første uge, men stil løgene lunt. Jeg placerer løgene i vores opvarmede kælder, hvor de står i et nordvendt vindue. Helt perfekt sted til at drive amaryllis i blomst.

Læs guide til at få amaryllis til at blomstre igen her

Vanding af amaryllis

Når først Amaryllis løg er lagt i jorden, så er pasning af amaryllis løg – indtil jul – ganske nemt. Handler blot om vanding. Rettere sagt at sikre lidt, ganske lidt, vanding.

Jeg sætter en alarm og vander 1 gang hver 10 dag. Stiller alle løg i en balje med vand og lader dem suge vand til jorden i nogle timer. Tømmer baljen og lader overskydende vand dryppe væk.

Virkelig nemt.

vanding amaryllis løg dyrkning formering få til at blomstre igen

Det er 14 dage siden at jeg lagde de mange amaryllis løg, som skal blomstre igen til jul. Første vanding skete efter 4 dage. Anden vanding – 10 dage senere – har jeg netop foretaget, imens jeg lægger amaryllis løg i potter. Altså de amaryllis jeg ønsker skal blomstre til nytår.

Der er allerede god vækst på flere af løgene, som skal blomstre til jul. Et par stykker lader vente lidt på sig, men alle løgene er ved at være vågnet op – hvilket jeg kan se på den grønne farve, som løget skifter til.

Zoomer lige ind. Til højre ses løgene, som er lagt for 14 dage siden. Selv de løg, som endnu ikke har sat skud er begyndt at blive grønne i løget. Til venstre ses de tørre løg, som netop er lagt i jorden. Intet grønt, bare brunt – går lige 1 uges tid, så skal disse løg også nok begynde at skifte farve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *