Tryk "Enter" for at gå til indhold

Nu med drivhus – et lille drivhus i polycarbonat

Vi havde en lille terrasse, som aldrig blev brug. Nu har vi monteret et drivhus på terrassens fliser. Perfekt lille drivhus indtil vi får bygget det helt store drivhus i køkkenhaven.

Drivhus til dyrkning af chili

Rune har allerede afsløret, hvad han besatte min weekend med. Jeg har været igang med at samlet et lille drivhus. Måske mere korrekt at kalde det et chilihus. Pointen er nemlig først og fremmest at det nye drivhus skal bruges til dyrkning af chili.

Det er kun et ganske lille drivhus. Kun 4 kvadratmeter. Og på ingen måde hverken smart, fancy eller sådan. Vil ikke sige, at det er grimt. Kønt er det dog heller ikke, men det kommer sikkert til at fungere helt fint.

Vi har længe taget tilløb til a få bygget et stort drivhus i køkkenhaven. Der opstår dog konstant andre projekter, som bliver prioriteret forud. Så nu har vi sat byggeri af det store drivhus på pause et par år. Vi har også nok andet at se til.

Netop derfor har vi fået et lille fint plastik drivhus – et drivhus uden glas, men et polycarbonat drivhus. Vi har virkelig gjort det nemt. Vi har droppet fundament og bare monteret det nye drivhus på fliser.

Vi havde en gammel terrassse, som aldrig blev brugt. I hvert fald ikke til andet end at stille et par krukker og sådan. Nu er her blevet sat et drivhus op.

Drivhus uden støbt fundament

Ingen tvivl om at den bedste løsning til opsætning af et drivhus er på et støbt fundament. Specielt, hvis der er tale om større drivhuse. Nu er her blot tale om et ganske lille drivhus. Og montering af et lille drivhus på fliser – eller sågar bare på græs eller brædder – det kan sagtens lade sig gøre.

Det skal i hvert fald ikke være manglen på fundament, som holder en tilbage.

Vi har betalt 2200 kr for drivhuset. Det er da en helt super pris, for at kunne dyrke chili. Kan det bare bruges de næste par år, så er vi godt tilfreds.

For at beskytte drivhuset mod storm og blæst, så har vi placeret drivhuset i læ af en busk og opad en mur. Her står drivhuset ganske godt.

Samling af drivhuset tog sin tid. Det er virkelig ikke et ikea-samleprojekt. Det var dog ikke mere besværligt, end at det nu er gjort. Det tog bare tid.

gør det selv drivhus montering opsætning plastik uden glas polycarbonat

Med pandelygte, så fik jeg også brugt et par aftener denne uge – så vi kunne blive færdige. Forrige weekend fik jeg samlet hele skelettet – polycarbonat pladerne kom i denne uge. Og nu står drivhuset rigtig fint og solidt på fliserne.

Montering af drivhus på fliser

Drivhus på fliser montering opsætning uden fundament

Trods drivhuset er ganske lille, så er der faktisk vældig pres på drivhuset – når det blæser. Det oplevede jeg søndag, da jeg gik og samlede drivhuset.

For at undgå at drivhuset flytter sig, fra pladsen vi har valgt det skal stå, så har jeg boret huller i betonfliserne – og skruet drivhuset fast til fliserne.

Nu havde vi fliserne at stille drivhuset op på. Jeg ville dog på ingen måde være urolig for at placere drivhuset direkte på græsset – Slet ikke når der er tale om et lille drivhus, som vores her. Jeg ville blot bruge nogle gode jordskyd til at få soklen på drivhuset forankret i jorden.

Nu er drivhuset sat op. Og trods jeg endnu drømmer om et kæmpe stor – og virkelig flot – drivhus, såvel et smukt orangeri et sted i haven. Så er jeg ganske glad for det nye mini drivhus. Det kommer i hvert fald til at fungerer fint med et par chili planter derinde.

Formentligt kommer jeg også til at bruge det nye drivhus til forspiring af planter. Tænker da allerede at det vil være ideelt til placering af mine dahlia knolde, som er til forspiring nu og her.

Læs om forspiring af dahlia knolde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *