Tryk "Enter" for at gå til indhold

Hvem siger pelargonier kun er til sommer?

Pelargonier er en skøn sommer plante. Mange vil måske kalde det en mormor plante. Når det kommer til grønne planter til stuen, så er pelargonier dog også FANTASTISKE!

Grønne planter til indendørs

Grønne planter til stuen har altid været populært. Netop nu er grønne planter til indendørs igen yderst moderne. Og trods det kan virke, som den store opdagelse – og som nye planter – så er både monestera og violinfigen gamle klassikere.

Jeg husker at min mormor havde monestera i stuen – den herlige grønne plante til stuen med de kæmpe store grønne blade.

Næppe nogen, som vil kalde en monestera for en mormor plante. Det tilnavn får ellers oftest pelargonier. Min mormor var dog ellers ikke glad for pelargonier – det var min farmor, som var helt tosset med pelargonier og alle andre planter med blomster.

Nå! Nok om min mormor og farmor. Og nok om mormor planter. Mit budskab med dette blogindlæg er, at trods monestera er moderne. Præcis ligesom Violinfigen er moderne. Og begge planter sælges i stor stil hos planteskoler, plantecentere, blomsterhandlere og sågar supermarkeder, så er der massevis af andre skønne grønne planter til stuen – og vindueskarmen.

Jo jo! Jeg har da monestera i en vindueskarm, ligesom jeg har en stor violinfigen. Jeg har også både en mindre og en KÆMPE stor Strelitzia – også kaldet papegøjeblomst eller paradisfugl. Det er skønne grønne planter til indendørs. Jeg har også en meget smuk Alocasia, elefantøre om man vil. Ligesom jeg har et par fredsliljer, lykkebregne og andre grønne planter.

Et af mine ønsker er en Areca palme – de er så fantastiske smukke, synes jeg. De er dog store, kræver en skyggefuld plads uden træk og massevis af vand. Tænker det må blive en “indflyttergave” til mig selv, når renoveringen af stuen er færdig-

Jeg er vældigglad for grønne planter til indendørs. Martin er noget mere mormor-agtig på det punkt. Martin er tosset med hawaii blomster, blomstrende pelargonier og buketter. Martin elsker at lave buketter – vi har altid minimum en buket i huset. Helst plukket i haven, men det er årstiden ikke lige til pt.

… Også kom jeg vist på et sidesport igen…

Pointen er at jeg ikke gider flere af samme plante. Og med mange vindueskarme, såvel meget plads på gulvet og på reoler, hylder og borde… Så er der ikke nok grønne planter, kigger man kun på de moderne.

Må også gerne være lidt anderledes engang imellem, så ethvert hjem ikke er ens.

Skønne grønne planter – anderledes grønne planter til stuen

Jeg har før skrevet om anderledes grønne planter. Amarylis er f.eks. en herlig grøn plante – størstedelen af året.

De fleste tænker sikkert kun på amarylis til jul, hvor de kæmpe store røde blomster ofte pynter i mange hjem. Potter man løget om efter blomstring, så har men en herlig grøn plante indtil sommer.

Læs om Amarylis, som grøn plante her

Et andet godt forslag på en anderledes grøn plante er pelargonier. Ikke nødvendigvis den klassiske dronning ingrid pelargonie – trods den ellers er skøn, men for mig (først og fremmest) en haveplante.

Der er dog massevis af andre skønne pelargonier. Se bare denne her:

grønne planter til stuen

Den hedder sulforino. Får flotte lilla blomster i juli, men ellers er denne pelargonie størstedel af året bare grøn – og med de fineste små grønne blade. Virkelig en herlig grøn stueplante, som desuden – ligesom navnet – giver en skøn duft af rengøringsmiddel. Duften bidrager desuden til at holde edderkopper og fluer på afstand. Ganske smart.

Bemærk forresten snevejret i baggrunden. Onsdag væltede det pludselig ned med sne. Herligt! Ellers snevejr – og fik en lang gåtur i sneen med Toby og Martin. Nedenfor ses vores havedam, dækket af sne og is. Er det ikke skønt? Så blev det også rigtig vinter i år…

sne snevejr i haven havedam

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *