Tryk "Enter" for at gå til indhold

Julen varer liiige til påske…

Jo tak! Et ordsprog siger julen varer lige til påske. Vi har nu fjernet julepynt for længst – og nu ryger udendørs julelys og oppyntning med gran og grankrans.

Kyndelmisse

Julen er forbundet med et utal af traditioner. Ikke mindst traditioner forbeholdt bestemte dage. Og det meste hænger nu sammen med kirken og kirkeåret, hvor også ordsproget “julen varer lige til påske”, stammer fra.

Kyndelmisse, som vi fejrede igår, søndag, markerer at det er 40 dage siden jul. Og halvdelen af vinterende dermed er gået. Nu er vi ikke rigtigt haft vinter i år, så mon ikke at vinteren udebliver.

Kyndelmisse markerer dog også, hvornår vi plejer at fjerne julelys i haven – såvel som fjerner juletræer, gran og grankrans, som vi pynter haven og staldene op med igennem vinteren.

Det hele bliver fjernet i løbet af den første uge i februar – også begynder vi at gøre haven forårsklar.

grankranse grankrans krans gran

Genbrug af grankrans

Intet går dog til spilde. Afklippet gran – såvel gran bundet i grankrans – genbruges, som foder til vores får.

Samme gælder desuden juletræer, som vi får fra flere naboer – og fårene elsker det.

Har man ikke får, så kan gran også bruges som jorddække i haven. Specielt surbundsbedet vil elske at få tilført gran – allerhelst forvandlet til flis, men grangrene fra en grankrans fungere også helt fint i deres fulde størrelse. Der er faktisk enormt mange muligher for genbrug af gran fra juledekorationer – og ellers kan det jo altid komposteret, som derved forvandles til lækker jord til haven.

Få guide til hjemmelavet krans af gran her

Nu må det så også godt snart blive forår. Godt nok har vi ikke rigtigt haft nogen vinter i år, men nu gider jeg ærligtalt ikke mere regn og kedeligt vintervejr. Jeg er helt klar til at haves planter begynder at vokse igen – jeg ved at Martin har det på samme måde, han glæder sig specielt til alle havens forårsløg begynder at blomstre. Specielt alle havens mange tulipaner. Det bliver så godt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *