page contents Tryk "Enter" for at gå til indhold

Skovanemonerne dækker skovbunden

Næsten ikke til at tro, at det kun er tre år siden vi havde første gåtur langs Mølleåen. Det var knap en måned før vi overtog gården. Sidenhen blevet til mange gåture i naturen omkring gården.

Hvilken bedre måde at bruge en søndag?

Igår, søndag, startede dagen med en tur i haven. Efter en lækker frokost blev vandresko fundet frem og vi begav os afsted på en langt gåtur med Mølleåen

Toby var naturligvis med. Det samme var katten de første 500 meter, så gad han ikke mere – eller opdagede en mur i kradtet. Trods de korte ben, så holdt Toby fint til alle 15 km.

gåtur mølleåen

Et par tiltrængte pauser blev det dog til. Ikke kun for de korte corgi-ben, men også for Martin og jeg – det er et vældig kuperet terræn man bevæger sig i på en gåtur med mølleåen.

Mølleåen er et natura2000 område. Virkelig et skønt naturområde her i Nordsjælland – naturen er skabt af istiden. Isen, og især da isen smeltede, har skabt det kuperede terræn. Området langt mølleåen er skabt som tunnel-kanaler af isen, da den smeltede. Derved er skabt de store niveau forskelle, som Mølleåen bugter sig igennem og omkring.

Idag er dog ganske fine stirer langt mølleåen, så det er nemt nok at komme frem. Og man bestemmer jo selv, hvor lang turen skal være – man kan jo altid vende rundt. Idag var vi på en længere gåtur med mølleåen. 15 km blev det vist til, før vi var hjemme igen. Det bliver hurtigt til en lang tur, når man ikke vil samme vej retur, men forsøger at planlægge en tur i en “cirkel”.

Navnet – mølleåen – har åen fået, efter at være brugt til drivning af vandmøller. Der er nemlig et kontinuerlig tryk på vandet. Perfekt til en vandmølle. Den første kendte vandmølle ved mølleåen er fra 13.tallet, men om der tidligere har været vandmølle – det ved man ikke.

Det er næsten muligt at følge åen tæt, på en lang gåtur. I hvert fald er man sjældent længere væk end man kan se til mølleåen – og den er smuk. 024

Helt klart vand, som bugter sig igennem skov og natur. Smukt!

Første gåtur langs Mølleåen

Igår, søndag, var faktisk vores første gåtur langt mølleåen. Altså for 3 år siden. Vi går ofte tur langs mølleåen – vi har den jo nærmest lige i baghaven.

Vi overtog Nymølle tilbage i maj 2017. Og i april forud for vi overtog havde vi flere ture til området, hvor vi vandt på gåtur – vi var ude og sondere terrænet.

Ved det var april, vi havde første gåtur langt mølleåen. Skovanemonerne blomstrende nemlig – og dækkede hele skovbunden. Fantastisk smukt syn, som vi nød igen igår.

skovanemone skov

Læs mere om gården Nymølle her

2 Kommentarer

  1. Pileflet
    Pileflet 7. april 2020

    Skøn måde at bruge en søndag på. Især i det dejlige vejr og så lige langs skønne Mølleåen! Gode billeder, tak for det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *