Tryk "Enter" for at gå til indhold

Trods mildt vejr, så HUSK vanding!

Foråret er måske ikke lige den “normale” tid til vanding af havens planter. Det er dog VIGTIGT med vanding af løgplanter i krukker – såvel andre planter i krukker – også i foråret.

Vanding af løgplanter i krukker

Henover vinteren skal man ENDELIG ikke tænke på vanding af løgplanter i krukker. Vinteren igennem skal krukker med løg blot “glemmes” og have lov at passe sig selv.

Det gælder både krokus i krukker, tulipaner i krukker, påskelijer i krukker og alle andre typer af forårsløg i krukker. Det gælder egentlig også stauder i krukker.

Faktisk bør krukker med forårsløg dækkes eller tages ind, så løgene ikke får vand. Når forårsløg begynder at spire frem i foråret, så kan løgene findes frem – og i først omgang er regnvejr fint, som vanding af løgplanter.

Fra slutningen af marts og indtil efter blomstring, så er det dog vigtigt at huske løbende vanding af løgplanter i krukker – ellers risikerer løgene at tørre ud, hvilket resulterer i kortere blomstring og grimme blomster.

Det dejlige forårsvejr, som vi har fortiden kræver ugentlig vanding af krukker med løg. Hver krukke får en ordentligt portion vand – hellere vand meget, hver gang. Lad krukkerne tørre ud, før næste vanding – så løgene ikke står og rådner i for meget vand.

Klargøring af haven

Udover at havens krukker med løgplanter er blevet vandet igen-igen i dag, så har vi været i haven og nyde det dejlige forårsvejr.

Martin har været igang med plankehegnet, som han er ved at være færdig med. Det er blevet super godt!

Jeg selv har hygget med hønsene i haven. Og inden det lyder alt for dovne-agtigt, så har jeg været igang med at grave et jordstykke igennem, som vi vil inddrage til georgin bed.

Tidligere har her været en hønsegård. Det er dog længe før vores tid. Da vi overtog Nymølle i 2017, så var her en stor affaldsplads. Vi har fået ryddet alt haveaffald væk og fået fliset alle grene. Nu er kun jorden tilbage, såvel lidt ukrudt og græs.

Jeg kommer helt sikkert til at knokle en del med jorden, for at få det forvandlet til god og næringrig jord til georginer – men det skal nok blive godt.

Og hønsene ELSKER det! Lige før jeg ikke kan få lov at grave, for orme-skrabe-lystne høns. Hyggeligt.

Gravning jord vending høns

Skøn lørdag i haven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *