Tryk "Enter" for at gå til indhold

Så er stalden vinterklar!

Fårene hygger sig fortsat på marken, men straks det bliver vinter – så er stalden klar.

Vinterstald til får

Vores får er af racen spelsau, som er en gammel nordisk race – de kan sagtens være ude hele året og behøver ikke vinterstald.

Du kan læse nærmere om vores får her:

Trods fårene sagtens kan være ude hele vinteren, så har vi valgt at tage fårene på stald. Derfor har vi været ved at gøre stalden vinterklar.

At tage fårene på vinterstald gør det langt nemmere at fodre, samtidigt med at vi giver marken en god pause henover vinteren. Får er måske ikke store dyr, men i vådtvejr er fårene stadigvæk meget hårde ved græsset – og når græsset slipper op, så begynder fårene at spise træerne.

Derfor tager vi fårene på vinterstald!
– Og giver en pause til marken.

Det bliver desuden super hyggeligt at få fårene på stald, så vi rigtigt kan gå og hygge om dyrene – og bedre komme til at snakke med fårene, trods de nu allerede er blevet meget tamme.

Klargøring af vinterstald

Egentlig har fårene ikke brug for særligt meget. Det er virkelig nemt at lave en vinterstald til får. Eneste de kræver er noget indhegning, det har vi i form af hestebokse – vi har dog slået to hestebokse sammen, så fårene får godt med plads.

Desuden skal der strøelse til, som fårene kan gå på. Her har vi købt halm, som allerede er stablet op i stalden.

Desuden har vi fået leveret foder, korn og alt det andet fårene skal spise igennem vinteren. Det hele står i stalden, klar til at fårene kan komme på vinterstald.

Og, som det set af fotoet, så har vi fået pyntet op til fårene. Måske fårene er ligeglade – de ville sikkert bare spise planterne. Ikke desto mindre, så er der sat et lille juletræ og to krukker med juleroser.

Kan ikke sige andet, end stalden er klar til fårene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *