Tryk "Enter" for at gå til indhold

Projekt stensætning: klargøring til næste række sten

Første række sten er sat. Nu skal der gøres klar til næste række sten i stensætningen – hemmeligheden er græskanter og græstørv.

Påfyldning af jord

For at kunne sætte anden række sten i stensætningen, så skal der først fyldes jord bagved første sten. Der fyldes jord på helt op til toppen af første række sten – således at anden række sten kan placeres delvis på første række sten og på bagved liggende jord.

Læs blogindlægget om første række sten i vores stensætning

Problemet ved at køre jord på er at jord let bliver trykket fladt – også rykker stenene sig. En løsning kunne selvfølgelig være at stampe jorden rigtig kraftigt. En anden løsning er brug af græskanter – eller græstørv, om du vil.

– Eller måske jeg skal bruge betegnelsen rullegræs. Så forstår alle vist, hvad jeg mener.

Egentlig kan jeg ikke tage æren for ideen med at bruge græskanter til at opbygge stensætningen.

Jeg har læst det i en bog om anlæg af stensætning – nu kan jeg selvfølgelig ikke finde bogen. Så måske jeg gør det forkert, men nu ret sikker på at jeg husker rigtigt.

De afklippede græskanter placeres med græsset nedad – hvilket giver god mening, så går græsset ud – og samtidigt får man hurtigt et hårdt underlag til at placere næste række sten ovenpå.

Smart og ganske nemt! Og tilmed en god anledning at få skåret græskanter.

græskanter tørv trillebør stensætning græskanter hund

Stikning af græskanter

Ideelt burde jeg bruge en kantskærer til at stikke græskanterne, men det går ganske nemt med en spade. Og det er nok lidt mere end stikning af græskanter jeg har gang i – men nærmere fjernelse af græs, så der kan laves en sti.

Mere om stier i haven, en anden gang. Nu handler det om at få græskanterne skåret, kørt til stensætningen og lagt bagved første række sten – så anden række sten kan komme på.

Sagt det før

Toby er med overalt!

Det er ikke altid belejligt, som når han tager en lur, hvor græskanterne skal skåres. Men altid hyggeligt, at have Toby med rundt i haven.

Og det gør, at vi har utroligt mange fotos af Toby.

græskanter stikning beskæring hund regnvejr

Hønsene mente også lige, at de skulle med på et foto – eller også er de bare vilde med alle de regnorm, som stikker op af græskanterne.

høns orm jord have

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *