Tryk "Enter" for at gå til indhold

Projekt hønsehus, fortsat

Læs med her og få vores fortsættelse til vores hønsehus byggevejledning – Vi nærmer os at være klar til høns.

Hønsehus byggevejledning

Lad det først og fremmest blive slået fast at bygge et hønsehus er et gør-det-selv projekt. Det er hverken svært eller taget ret lang tid at bygge et hønsehus.

Vi fik bygget vores hønsehus på en lørdag.

Læs vores hønsehus byggevejledning her

Inden vi begyndte at bygge hønsehuset, så har vi dog brugt en del tid på at lave en god tegning – og ligeledes få designet hønsehuset med mindst mulig spild af de krydsfinerplader, som hønsehuset er bygget af.

Læs om vores hønsehus design her

Lover at vende retur i et senere blogindlæg om vores hønsehus byggevejledning, med byggeklare tegninger til hønsehuset.

Siden sidst…

Igår aftes fik vi lavet og monteret en dør til hønsehuset. Det var ret nemt lavet – døren er lavet af pladen, som er savet ud af galvpladen. På bagsiden af pladen er monteret nogle lægter, for at afstive døren.

Ren Bonderøv-style har vi været på loftet og finde hængslerne. Yeps! Vi mener Bonderøven fra DR1, som har alverdens gemte sager, rundt omkring på Kastaniegården.

Vi er langt fra så gode til at gemme, som Bonderøven, men vi gemmer – f.eks. et fint hængsel fra en nedlagt port i et hegn. Nu kommer den til nyt liv på hønsehuset.

Hønsehus byggevejledning tegning

Samtidigt med at vi har fået lavet en fin dør til hønsehuset, så har vi også fået lavet en fin hønselem i skinne. Det hele er spartlet ud, pudset og slebet, så vi nu er klar til at male hønsehuset.

Maling af hønsehus

Vi maler med linolie. Ikke fordi det er den gammeldags maling – trods det nu passer godt til vores gamle hus og interesse for gamle traditioner.

Vi maler med linolie fordi det er maling fri for alt muligt skidt og kemikalier. Moderne maling – gori, dyrup, flugger og hvad det nu hedder er alt sammen fyldt med alt muligt mærkelig kemi.

Vores hønsehus skal – naturligvis – bruges til hønse og dermed dyr. Dem ønsker vi ikke skal udsættes for unødvendige kemikalier. Og derfor maler vi med linolie, hvilket vi kom igang med da vi skulle male vores bistader.

Bier tåler ABSOLUT ingen kemikalier. De dør af det!

Og efter en masse søgning om, hvad vi kunne male vores bistader med, så faldt vi over linolie. Det er lavet af hørfrø, som er tilsat pigment. Altså 100% naturligt.

Læs om maling til bistader

Sidenhen har vi lært at linolie er virkelig holdbart. Det er lidt mere besværligt at male med, end almindelig maling. Linolie maling er olie – det løber let, så skal påføres i meget tynde lag.

Det holder dog fantastisk godt! Vores bistader står fortsat flotte – nærmest som nymalede.

Med sådan et resultat, så gør det ikke noget at produktet er lidt mere besværligt at arbejde med. Og det er nu heller ikke sværere at arbejde med, når bare man arbejder med tynde lag.

Desuden trænger linolie ind i træværket og smører træet – og fungerer som en naturlig imprægnering, så træet kan leve længere. Ved at male 2-3 gange ovenpå hinanden, så bliver overfladen desuden blank, hvilket hjælper med til at lade vand løbe væk – hvilket, igen er med til at sikre lang levetid for træværket.

Vi kan klart anbefale at male med linolie!

Hjemmelavet hønsehus byggevejledning projekt

Nu har hønsehuset også fået linolie – først omgang i hvert fald. Eller helt præcis 2 omgang. Først omgang var nemlig neutral linolie, som fungerer ligesom grundolie. Ovenpå maler man med linolie med pigment.

Hønsehus byggevejledning design

Vi har valgt en mørkegrøn farve til hønsehuset. Hønsehuset må godt fald i et med hækken, når det skal stå bagerst i haven.

Nu begynder det at ligne et rigtig hønsehus. Et lag linolie mere, tagpap på taget – også er hønsehuset færdigt til at blive placeret i haven. Derefter skal der bygges hønsegård. Mere om det senere!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *