Får og fyrværkeri er bare ikke en god kombination. Derfor tager vi vores får på stald før nytår, så vi ikke skal ud og indfange dyrene nytårsaften. Pasning af får om vinteren er desuden nemmere på stald.
Får og fyrværkeri
Sandt skal det siges. Vi har aldrig forsøgt at have vores får på marken, henover nytår. Vi bor dog i et område, hvor der skydes meget fyrværkeri af – og får er temmelig følsomme dyr. Nå ja! Og får springer nemt over enhver indhegning, hvis de vil ud.
Vi tænker derfor at får og fyrværkeri ikke er en god kombination, hvorfor vi tager fårene på stald før nytår.
Pasning af får er desuden langt nemmere, når vi får fårene på stald vinteren igennem.
Det er bare noget hyggeligere med får på marken om foråret, sommeren og efteråret – hvor græsset er grønt og der er rigeligt mad til dyrene. Henover vinteren bliver det hurtigt noget sjap, mudder og pløre . Nå ja! Og der er ikke nok græs til dyrene, hvorfor vi er nødt til at fodre.
Derfor tager vi vores får på stald efter jul. Både for at få fårene på stald før nytår, men også fordi markerne er ved at være spist ned – og vi ellers skal til at fodre.
På stald kan vi fodre i tørvejr. Fårene har det godt, vi kan bedre kig til fårene – da der på stalden både er lys, tørt og varmt. Det er derfor pludselig hyggeligt – igen – at gå ud og hygge med fårene. Dette er vigtigt for at få tamme får.
Ved at få fårene på stald, så kan vi også langt nemmere holde øje med fårene ved læmning. Så ja, det hele bliver bare nemmere. Og vi slipper for at risikere at skulle ud nytårsaften og indfange forvildede får pga. fyrværkeri.
Derfor kommer fårene på stald efter jul. Her forbliver fårene indtil vi har fået lam i starten af april. Derefter kommer fårene igen på græs. Til den tid er græsset også begyndt at gro igen – og vi giver vores marker en pause henover vinter og tidlig forår.