page contents Tryk "Enter" for at gå til indhold

Så skal de første frø i køkkenhaven…

Tidlig såning af grøntsager er en stor fordel for mange grøntsagsfrø. Nogle får et par uger under fiberdug – andre sås bare direkte i køkkenhaven, da frøene gerne skal have kulde.

Tidlig såning af grøntsager

De første grøntsagsfrø kom i jorden igår, da jeg såede sommergulerødder samtidigt med jeg satte løg.

Læs blogindlægget her

Præcis som jeg nævner i blogindlægget fra igår – jeg skriver at vejrudsigten lovede sne idag – og ja, vi fik sne her til formiddag. Og temperaturen var nede og vende på frostpunktet, natten til idag.

Vejrudsigten og vejret til trods, så blev der igår sået sommergulerødder i køkkenhaven – uden dække, fiberdug eller andet.

Idag har jeg igen været i køkkenhaven og få sået nogle frø i køkkenhaven. Sidst på eftermiddagen klarede det nemlig op. Idag sår jeg dog under fiberdug.

Jeg har sået rødbede, persillerod og radiser. Fiberdugen er dog ikke til glæde for hverken rødbeder eller persillerod, men kun til glæde for radiser. Rødbeder og persillerod er dog ganske tilfreds med fiberdugen og vil spire hurtigere frem.

Radiser skal dog under fiberdug, hvis man vil så radiser tidligt. Og når vi kommer en måned frem, så vil vi mægtig gerne have radiser – det får vi ved at så radiser under fiberdug her i april.

Så nej! Tidligt såning af grøntsager er bestemt ikke kun forbehold vindueskarmen til forspiring af grøntsager. Der er ganske meget, som nemt kan sås i køkkenhaven allerede i starten af april.

Nå ja! Må ikke glemme ærter – såning af tidlige ærter gjorde jeg allerede i sidste uge af marts. Også uden fiberdug.

Læs om såning af tidlige ærter her

De tidligere kartofler er på vej…

Nu har jeg talt om tidlig såning af grøntsager – hvoraf det faktisk kun er radiser, af de nævnte, som skal beskyttes af fiberdug.

Og nu vi taler fiberdug, så vil jeg også lige løfte vores fiberdug til de tidligere kartofler…

dyrkning af kartofler

Det er kun 3 uger siden vi lagde kartofler i jorden. Allerede er de første skud på vej op. Om en lille uge hyppes kartofler første gang, hvor der samtidigt udplantes salat i rækkerne imellem kartoflerne. Og inden udgangen af april, så høster vi den første salat – altså salat som er sået i år.

Vi er allerede igang med at høste den salat, som har overvintret i køkkenhaven siden oktober – hvor den vinterhårdføre salat blev udplantet i køkkenhaven.

Læs om dyrkning af salat her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *