Tryk "Enter" for at gå til indhold

Det bliver ikke lettere tredje gang…

Det siges, at øvelse gør mester. Nu er det tredjegang jeg bygger en stentrappe i haven. Tilføjes skal et par stendiger og stensætninger. Og stenene er ikke blevet lettere…

Store sten til udendørs stentrappe

Første stentrappe i haven blev lavet i 2017. Den var ganske nødvendig, for at udligne en niveauforskel.

Næste stentrappe kom i 2018. Her ville den bare pynte, hvilket den virkelig gør.

Nu er jeg igen igang med en stentrappe i haven. Denne gang af ren dovenskab.

Okay! Den skal lige uddybes – dovenskab er næppe det rigtige ord. Jeg har lavet en åbning i en mur, for lettere at kunne komme fra køkkenet til køkkenhaven – fremfor at skulle hele vejen rundt om huset og igennem haven. Soklen på muren skaber dog en niveauforskel på 50 cm. Derfor behovet for en trappe.

Dovenskab kan det dog ikke siges at være, at lave en stentrappe i haven. Sikke et slid! Trin til en stentrappe skal være store sten. Tidligere har jeg lavet de udendørs stentrapper af kampesten. Denne gang laves stentrappen af tilhuggede natursten – granitsten, hvor hver sten fungerer som ét trin.

Læs om hjemmelavet stentrappe af kampesten her

Fordelen ved disse tilhuggede trædesten er at jeg nøjes med én sten pr trin. Til 50 cm skal der tre trin til – altså tre sten.

Ulempen er at sådan et trin til en stentrappe i haven er noget større og tungere end en stor kampesten – hvoraf jeg til en stentrappe skulle have brugt i hvert fald det dobbelte antal sten.

Det skal dog nok blive godt. Og min sækkevogn holder endnu, trods den snart er ved at trænge til nye hjul.

Sten til stentrappe i haven

hortensia bed

Næsten alle sten i haven er flyttet med selv samme sækkevogn. Siger ikke, at det er let arbejde – tungt er det dog heller ikke. Det tager bare tid. Sækkevognen fungerer som løftestang, så slet ikke umuligt.

De helt KÆMPE store sten vi har i haven. Her har vi dog haft hjælp af en lokal vognmand. Når jeg kan trille en sten, så kan jeg dog også flytte den med sækkevogn.

Denne gang kom jeg dog virkelig på arbejde. Disse granittrin er ekstremt tunge – og transporten var naturligvis lang. Ingen siger det skal gøres nemt.

Stentrappe i haven

Jeg delte derfor transporten af stenene op over flere dage. Èn sten hver dag. Og 3, 2, 1 – nu har jeg fået flyttet tre kæmpe store sten. Samtidigt fået trænet flere muskler.

Nu skal jeg “bare” have bygget min stentrappe. Opbygning sker med grus under hvert trin – også er det egentlig bare at placere stenene, som en trappe. Naturligvis med stenene nogenlunde i vatter.

Skal nok vende retur med foto af den færdige trappe, men det bliver i et senere blogindlæg. Jeg har netop flyttet tredje og sidste sten. Nu tager jeg lige en pause, førend jeg henter grus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *