Tryk "Enter" for at gå til indhold

Tid til såning af broccoli

Dyrkning af broccoli tager tid. Vi begynder såning af broccoli i august, planter ud til oktober og overvintre på friland – klar til høst af broccoli til foråret.

Hvornår forspirer man broccoli?

Hvornår man begynder såning af broccoli afhænger af, hvornår man ønsker at høste broccoli.

Traditionelt vil de fleste så broccoli i foråret, som giver høstklare broccoli i løbet af efteråret. Vi er vældig galde for broccoli, men har ikke rigtigt plads til broccoli i køkkenhaven henover sommeren. Samtidigt er der SÅ ENORMT meget andet lækkert, som er høstklar i efteråret.

For os er broccoli derfor en forårs grøntsag.

Ganske enkelt af den årsag, at der i køkkenhaven er rigelig med plads henover vinteren. Broccoli tåler desuden fint frost, ligesom grønkål. For at opretholde et ordentligt sædskifte, så udplantes broccoli i højbed med andre kål.

Kål fylder temmelig meget, når de vokser til. I september og oktober, når vi høster hvidkål og rødkål, så er der dog pludselig plads. Og det er denne plads vi udnytter til dyrkning af broccoli.

Såning af broccoli

Har netop sået broccoli. Forspiring af broccoli gør jeg indenfor i værktstedet, for at sænke temperaturen – og undgå lange ranglede planter, pga for meget varme.

Prikler om i løbet af september – slut august. Og har mine broccoli klar til udplantning i køkkenhaven i oktober, når vi har fået høstet hvidkål og grønkål.

Forspiring af salat

forspring salat dyrkning efterår dyrkning såning august køkkenhaven

Nu vi er igang med at tale om såning og forspiring i august, så har jeg netop priklet de sidste sommer salat. Mange vil mene at det er for sent, men fungerer for os. Planterne er sået i juli måned. Nu priklet om. Klar til udplantning slut august. og vi kan høste den første salat i løbet af september.

Nu skrev jeg sidste prikling af sommer salat. Såning af vintersalat gør jeg her i slutningen af august. Med vintersalat mener jeg de vinterhårdføre salatsorter, som fint klarer frosten – og er de salater vi vil spise henover vinteren. Det kunne f.eks. være ruccola, spinat, såvel Little Gem og Dubacek – sidst nævnte to er rigtig lækre salatsorter, som fint klarer vintervejr, selv på friland.

Læs om dyrkning af salat om vinteren på friland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *