Tryk "Enter" for at gå til indhold

Skønt med solsikke i buket

Dyrkning af solsikke til buketter kræver ganske enkelt at man glemmer alt, hvad man eller tror – har lært og tænker korrekt. I hvert fald hvis målet er slanke stilke på solsikke.

Dyrkning af solsikke til buketter

Normalt er der stor fokus på planteafstand, at så tynd og generelt at sikre god plads til ens planter, for at de trives optimalt.

Sådan er det også med dyrkning af kæmpe solsikke. Såvel massevis af gødning, så planten har noget at vokse af.

Når det kommer til dyrkning af solsikke til buketter, så er målet dog slanke stilke. Dette opnås ved at tænke helt modsat og sørge for såning af solsikke tæt.

dyrkning af solsikke til buketter såning forspiring

Med fare for overdrivelse, så vil jeg næsten sige at det ikke kan blive for tæt.

Jeg forspirer desuden ikke solsikke til buketter. Jeg strør blot solsikkefrø i en række – sår solsikke tæt, meget tæt. Vi taler virkelig tæt. Se bare ovenstående foto. Stænglerne står nærmest oveni hinanden. Alt andet end hvad man normalt ønsker for ens afgrøder, da det påvirker udbytte, størrelse osv osv.

Nu er pointen dog netop at jeg ønsker at begrænse pladsen til mine solsikke. Og derved tvinge planten til at blomstre på en tynd og slank stilk. Det gør det nemmere at bruge solsikke i buket, fremfor at få nogle kæmpe tykke stængler – som hurtigt sker for solsikke, gør man ikke noget.

dyrkning af solsikke til buketter såning forspiring

Endnu en gevinst ved såning af solsikke meget tæt, er at de mange solsikke blomstrer forsinket i forhold til hinanden. De solsikke som presset hårdes vil først blomstre, når jeg høster – og dermed skaber plads.

Nå ja! også er det muligt at have ENORMT mange solsikke på ganske lidt plads.

Jeg dyrker solsikke i et kryds i et højbed på 1,5 x 1,5 meter. Her er vel næsten 100 solsikke. Det bliver til mange buketter med solsikke. I pladsen imellem krydset af såede solsikke, har jeg grønt til buketter.

Læs om grønt til buketter her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *