Tryk "Enter" for at gå til indhold

Sæson for asparges

Grønne asparges er lækre og super nemme. Hvide asparges derimod er noget af en udfordring, men også noget lækrere – Jeg har fundet en NEM løsning til dyrkning af hvide asparges.

Dyrkning af hvide asparges

Dyrkning af asparges – altså dyrkning af grønne asparges – er ganske nemt. Når først man har plantet sine asparges, så klarer planten sig selv. Et aspargesbed bliver ved at give og give og give, i mange år.

Jeg tilføjer dog et par centimeter nyt sand hvert år, såvel giver lidt kalk i starten af april. Dette hjælper til større og sundere asparges – og er hele indsatsen værd.

I forhold til dyrkning af hvide asparges, så er det dog noget mere besværligt. Normalvis, men jeg har fundet en smart løsning – den vender vi lige tilbage til.

Lad mig først opklare en misforståelse og hvide og grønne asparges.

hvide asparges dyrkning

Fejlagtig tror mange at der er forskel på grønne og hvide asparges. Det er der ikke. Det er præcis samme plante, blot forskellig dyrkningsteknik.

Helt præcis er hvide asparges blegede asparges. Normalt sker blegningen ved at man, når asparges vokser frem, hypper sine asparges. Det besværlige opstår i at skulle fjerne alt jorddækket igen – og uden at skade planten – og opbevare jorddækket indtil næste år, hvor det hele genstages igen-igen.

Rabarberklokke over asparges

Jeg har fundet at det fungerer ligeså godt at bruge en såkaldt rabarberklokke – eller spand i mangel af rabarberklokke.

Og i forlængelse af mit tidligere blogindlæg om drivning af rabarber med rabarberklokke – og at jeg netop har fjernet mine rabarberklokker fra mine rabarber, så er det oplagt lige at gentage anbefalingen. Altså at flytte ens rabarberklokker henover de fremspirede asparges. Fungerer bare super godt.

rabarberklokke blegning af asparges dyrkning

Jeg prøvede løsningen sidste år, for første gang. Og det var super nemt – og det fungerer. Vi høstede massevis af lækre asparges – altså hvide.

Naturligvis også massevis af grønne – fra de planter, hvor der ikke var sat en rabarberklokke henover. Men vi fik nogle super lækre asparges i hvid, fantastisk til torsk og nye kartofler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *