page contents Tryk "Enter" for at gå til indhold

Forvandling af haveaffald til kompost

Mærkeligt nok, så tænker mange at det er meget arbejde at lave hjemmelavet kompost til haven. Det er nu faktisk ganske nemt – klarer stort set sig selv og giver FANTASTISK kompost til haven.

Hjemmelavet kompost

Jeg har tidligere lavet et blogindlæg om vores hjemmelavede kompostbeholder med 3 rum. Nu er dog igen tid til at få vendt kompost, så endnu en anledning til et blogindlæg.

Få guide til hjemmelavet kompostbeholder med 3 rum

Tilbage til dagens haveprojekt. Nemlig at få vendt komposten. Det gør vi hver sjette måned, samtidigt med at vi henter den hjemmelavet kompost.

Det geniale ved en kompost med 3 rum er at det hele kører af sig selv. Man kommer altid haveaffald i første kammer. Efter 6 måneder vendes det hele over i andet kammer. Efter 6 måneder igen, så vendes det hele over i tredje kammer. Og efter 6 måneder igen, så kan der høstes en ordentlig portion hjemmelavet kompost.

Fra første kammer er fyldt og indtil det er færdig kompost, så går altså 18 måneder. Det smarte er jo så, at der KONSTANT fyldes nyt haveaffald i første kammer. Og når det hele først er oppe og køre, så kan man høste færdig kompost hver 6 måned.

En lille tilføjelse – rettelse om man vil. Det er ikke helt korrekt, at man kun fylder i første kammer. Når man vender komposten, så fylder man også nyt haveaffald ind imellem komposten. Vi vender i februar og august. Det er to måneder, hvor vi har meget haveaffald. Dette bruges som fyld imellem lagene i både andet og tredje kammer, for at give lidt nyt til ormene og arbejde med.

Har netop tømt tredje kammer, som er kørt på køkkenhaven. Og det er derfor tid til at få vent andet kammer over i tredjekammer. Og samtdigt få vendt første kammer over i tredje kammer.

Nogle tænker måske, at det virker som meget arbejde. Det er det dog ikke. Det tager virkelig ikke ret meget tid at få vippet komposten fra ét kammer til et andet. Det er hurtigt gjort – specielt, når kompostbeholderen er bygget, så siderne imellem rum kan fjernes. Det er i hvert fald hurtigere end at skulle køre på genbrugspladsen med ens haveaffald. Og der findes intet bedre til haven, end hjemmelavet kompost. Der er virkelig krudt i det stads.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *