Tryk "Enter" for at gå til indhold

Når det hele går i lagkage

Rune har fødselsdag. Det skal fejres! Bordet er dækket, bollerne og lagkagen bagt – og hønse mæsker sig i lagkage. Og vi skal igang med dyrkning af ramsløg…

Når tingene går lidt for stærkt

Der var egentlig styr på det hele. Gjort klar til en god fødselsdag for Rune. Jeg havde bagt boller til morgenmad, dækket et flot fødselsdagsbord, fået hejst flag – sat lagkagebunderne i ovnene – og nu skulle Rune og jeg nyde en stille morgen. Til kaffe ville Runes forældre og søskende så komme på besøg.

Og hvad giver i mig. Jeg har ikke fået sat uret til lagkage bunderne i gang. Så da jeg pludselig kommer i tanke om lagkage bundende, så er de alt for sorte – hvad gør man så? Så starter man forfra – godt vi har høns, så vi har RIGELIG æg.

Som tak for de spildte æg til de brændte lagkagebunde, så fik hønsene lov at spise de brændte lagkage bunde. Læs om vores landhøns her

høns lagkage fodring

Jeg ville egentlig have bagt lagkagebundene forud, men en travl uge på job satte en bremse for det. Så jeg var tidligt oppe denne lørdag og bage lagkage bunde – det blev så til dobbelt portion.

Lagkagen blev i sidste ende ganske fin, trods lagt sammen liiiidt hurtigt.

Og jeg nåede det hele til gæsterne kom. Vi fik fejret Rune og Rune havde en dejlig fødselsdag.

lagkage boller fødselsdag

Skal ikke kede jer med Runes gaver, men vil nu lige nævne verdens bedste værtsgave – i hvert fald, hvis man spørg mig!

En spandfuld nyopgravede ramsløg – klar til at plante.

spand ramsløg plukket dyrkning

Elsker ramsløg!

Og med alle de mange planter, så kan vi nu begynde dyrkning af ramsløg på Nymølle. Vi kommer næppe til at høste ramsløg i år, men nu er vi igang med dyrkning af ramsløg – og forhåbentlig kan vi høste masser af ramsløg næste år.

Runes forældre har i flere år været igang med dyrkning af ramsløg i deres have. Ramsløgene er opgravet i deres have og en gave til os, så vi også kan begynde dyrkning af ramsløg – ramsløg smager nemlig fantastisk. Og man kan lave en virkelig skøn pesto med ramsløg.

Opskrifter med ramsløg må vi komme tilbage til.

Nu skal vi have plantet de mange ramsløg, så vi kan komme igang med dyrkning af ramsløg. Rune får æren af at plante.

Dyrkning af ramsløg

Det er ganske nemt at dyrke ramsløg. Ramsløg gror flitting, når de blot får lov at stå i skygge på en fugtig jord. Derfor er dyrkning af ramsløg ideelt på en nord- eller vestvendt skråning.

Vi har plantet vores ramsløg i vores dal. På en af vores marker. Ramsløg kommer nemlig af jorden i det tidligere forår og kan høstes i løbet af april – så det passer perfekt til at der skal får på marken til maj. Tænker fårene vil elske at spise de sidste blade af ramsløgene, hvilket også kun kan være med til at give en god smag til kødet.

Dyrkning ramsløg plantning

2 Kommentarer

 1. Lene
  Lene 16. maj 2021

  Hej med jer og tak for jeres fine hjemmeside.

  Jeg har lige plukket ramsløgblomster i skoven, da jeg gerne vil prøve at dyrke dem selv. Men hvordan gør jeg det bedst? Skal jeg lægge blomsterne til tørre og evt. så dem i efteråret? Og kan jeg bruge plantesække til at sætte dem i?

  På forhånd mange tak for svar.
  Lene

  • Martin - Nymolle1900
   Martin - Nymolle1900 17. maj 2021

   Hej Lene

   Tak! Dejligt du læser med og kan bruge de råd vi deler 🙂

   I forhold til ramsløg, så har vi aldrig forsøgt os at så fra frø… Vi har blot fået nogle planter, som vi har plantet ud i haven. Det har fungeret helt fint, og vi har idag et stort stykke med ramsløg i haven.

   Så jeg kan desværre ikke være behjælpelig med den korrekte fremgangsmåde for såning af ramsløg. Jeg tænker dog at du ikke bare kan hente friske blomster, som du tørrer. Det gælder normalt for frø, at de skal modnes på planten – også først når der er frøkapsler, kan høstes.

   Sæsonen for ramløg er jo kun lige ved at være slut, så tænker ikke at nogle ramsløg har nået og sætte frø endnu. Jeg har i hvert fald ikke selv set det, på mine gåture, endnu.

   Men måske du har været heldig 😀 Men tror du får størst succes, hvis du har mulighed for at få nogle ramsløg planter 🙂

   Held og lykke med det, i hvert fald.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *